sâmbătă, 1 iunie 2013

O proiectata Asociatie a Cadrelor Militare Disponibilizate


Peisajul politic sindical, cultural si social romanesc este caracterizat prin existenta a mii si mii de partide, partidulete, sindicate, asociatii si alte aglomerari pe aceeasi tema, datorita sindromului "Trahanache". Acela care ne impiedica, de sute de ani, sa progresam ca popor, natiune si stat. Fiecare roman vrea sa fie SEF, pentru ca le stie cel mai bine pe toate!

In sensul celor de mai sus, de parca n-ar exista zeci de asociatii ale rezervistilor care nu fac decat sa fragmenteze lupta pentru apararea drepturilor economice si sociale, circula pe internet o chemare la infiintarea unui nou ONG - Asociatia Cadrelor Militare Disponibilizate. O lanseaza simpaticul nostru condeier, bucurestean get-beget, introdus in Filiala SCMD Ramnicu Sarat, si aprig critic al oricarui act sau gest al conducerii SCMD, de la infiintare si pana astazi, dl. Ilie Marian.

Acceptand ca nimic din ceea ce am facut vreodata (inclusiv infiintarea sindicatului) ce facem si ce vom face vreodata nu a fost, nu este si nu va fi bine, ii uram domniei sale sa ne faca sa traim bine, desi am mai auzit aceasta expresie! Dar, din prietenie, ii atragem atentia ca Asociatia Cadrelor Militare Disponibilizate din Romania exista de ani buni, ca am luat legatura cu presedintele acesteia, dl. C-dor (r) Voicu Andrei, inca de la infiintarea sindicatului, urmand ca atunci cand lupta pentru redobandirea drepturilor noastre legitime va fi incununata de victoria asteptata, sa invatam ceva din experienta acestei asociatii pragmatice, axata pe desfasurarea de activitati economice, benefice, inclusiv pe productie.

Ii sugerez asadar d-lui Ilie Marian sa se orienteze spre alta denumire. De exemplu Asociatia Nationala a Napoleonilor si Cezarilor care le Stiu Ei Mai Bine pe Toate, o asociatie in care toti membrii sa fie presedinti, vicepresedinti si secretari generali. Noi o sustinem, pentru ca ar fi benefica si pentru noi si pentru ANCMRR si pentru alte ONG-uri ale militarilor, pentru ca ne-ar scapa de toti cei care, uitand ca au fost candva militari, au devenit nu "activisti" (cum erau odata) ci anarhisti in domeniul luptei sociale.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU