miercuri, 24 aprilie 2013

Consideratii asupra infanteriei romane la ceas aniversar


Arma cu cea mai indelungata existenta in istoria militara a romanilor, cu bogate traditii de lupta si jertfe pe masura, date pe campurile de batalie, infanteria romana sarbatoreste anul acesta la 30 aprilie, 183 de ani de la crearea sa ca structura militara moderna.
Rememoram, la 30 aprilie 1830, prin hotararea de a se forma in “Vlahia” 6 batalioane de pedestrime si 6 escadroane calarime, in Moldova un batalion de pedestrime si un escadron de cavalerie, INFANTERIA, ca arma moderna a Principatelor Romane.
Cea mai veche dintre arme, supla si mai putin costisitoare decat alte arme, infanteria este in prezent adaptata la varietatea de interventie simetrica si asimetrica intr-un mediu fluid oferind comandantilor interarme posibilitati multiple de intrebuintare a acesteia.
Acum in anul aniversar al armei infanterie, gandul si indemnul care ne provoaca este acela ca infanteristii armatei noastre trebuie sa-si continuie in a-si face datoria cu aceeasi onoare si demnitate ca pana in prezent. Am dovedit tarii si aliatilor nostri faptul ca infanteria romana isi probeaza cu success calitatile individuale si colective in misiunile de aparare a tarii si de operatii in sprijinul pacii, sub egida ONU, NATO si UE.
De asemenea, pentru rezervistii militari infanteristi sau de alte arme si specialitati militare este imperios necesar sa continue actiunile legale impotriva structurilor politice efemere din arcul puterii care, cu intentie sau din culpa, incalca prevederile Constitutiei Romaniei, in detrimentul celor care si-au facut pe deplin si cu onestitate datoria sub drapelul de lupta tricolor.

LA MULTI ANI INFANTERIEI ROMANE!

Conform traditiei, infanteristii rezervisti din SCMD, vor depune o coroana de  flori la Monumentul Infanteriei (Sos Kiseleff – vizavi de Muzeul Taranului Roaman), in data de 30 aprilie 2013 orele 12.00,  iar incepand cu orele 14.30 programul va continua la localul public CALISSE (contra cost) , langa Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport.
Adresam totodata rugamintea tuturor infanteristilor din filiale sa organizeze manifestari similare.

COMITETUL DE ORGANIZARE
Gl. Lt (r) Neculai Bahnareanu, 0736600968
Col. (r) Ulisse Miroiu   0722376126
Col. (r) Marian Tudor  0736601050