luni, 11 februarie 2013

Comunicat de la Lt. (r) Alexandru Gheorghe sau cum isi respecta Armata ofiterii sai patrioti si curajosi


Dupa cum stiati, azi 11.02.2013, se implinesc doua saptamani de la audienta avuta cu ministrul Apararii, dupa aparitia la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. Foarte multi m-ati intrebat ce s-a rezolvat a doua zi cand am fost primit de catre ministru. Mai jos va voi detalia intalnirea de acum 2 saptamani si evolutia ulterioara a cazului:


Sunt primit intr-adevar de ministrul Apararii, impreuna cu un secretar de stat. Dupa 10 minute, in care nu s-a discutat nimic concret referitor la reincadrare, domnul ministru mi-a replicat ca "sper ca nu va asteptati sa va dau un raspuns pe loc" ca mai apoi sa fiu "predat" spre discutii domnului secretar de stat. Impreuna cu acesta si cu inca 2 colonei juristi am continuat discutiile. Desi dansii au cerut sa analizam punctual problemele cazului, niciunul nu si-a notat absolut nimic, si niciunul nu a vrut sa ofere vreun raspuns la vreo intrebare punctuala pe care am adresat-o. Si bineinteles ca nici nu aveau cum, cand acum un an de zile, ei fusesera cei care cautasera chichite in lege ca sa fiu dat afara. Deci sunt trimis sa discut cu exact aceeasi oameni care intocmisera documentele prin care am fost exclus. Singurul lucru pe care si l-a notat o doamna jurista colonel, a fost lista cu cei carora le voi intenta proces pentru abuz in serviciu si abuz in serviciu in forma continuata, fapte penale. La finalul discutiilor, toti grabindu-se pentru a ajunge la protocol, secretarul de stat mi-a cerut un ragaz de 2 saptamani pentru a analiza cazul, cu mentiunea ca voi primi un raspuns la expirarea acestora. Vineri, in data de 08.02.2013 sunt sunat de aceeasi doamna colonel, care imi comunica faptul ca sunt asteptat marti, 12.02.2013 de catre secretarul de stat, pentru a mai discuta "cu bune si rele" aspecte ale cazului, eventual sa fac si o petitie catre secretarul de stat la care acesta imi va raspunde in termenul legal de 30 de zile. In acest moment, vazand cum sunt plasat din nou de la Ana la Caiafa, si iar se trage de timp, i-am raspuns doamnei colonel ca am facut destule petitii un an de zile, ca refuz sa mai fiu pus pe drumuri jumatate de tara, degeaba, si ca nu voi fi prezent in data de 12.02.2013.
Fiecare sa judece dupa cum va dori. Am scris aceste randuri pentru cei care timp de doua saptamani m-au intrebat ce s-a rezolvat. Mai mentionez ca intalnirea avuta cu domnul Dobritoiu in vara, pe cand era Ministrul Apararii, a durat o ora jumatate si s-a terminat cu rugamintea de a face un raport pentru reincadrare.
Refuz sa mai fiu tratat la acest mod, dupa ce un an de zile am fost pus pe drumuri de foarte multe ori, in speranta unei concilieri pe cale amiabila. 


Lt. (r) Alexandru Gheorghe

61 de comentarii:

  1. Pai cine vreti sa-i rezolve toata aceasta mare marsavie pe care o suporta de un an de ile, fostul ministru care acum este vicepremier, acei juristi care au girat faptul ca merita trecut in rezerva ? aceste persoane credeti ca ii vor rezolva problema lui ? va inselati, poate daca ajunge Becali presedinte . Sa le fie rusine celor de la minister ca o da tot cotita, vorbind mai pe inteles, celor care mai sunt cozi de topor, adica pupincuristi , avansati doar de dragul unor interese de partid ( neveste, amante, bani tec.) , si in primul rand nepasarii de care dau dovada ministrii apararii numiti haotic, care nu au nici putere si nici dorinta de schimbare, iesirea dumnealor in presa si la TVr nefiind decat apa de ploaie si abureala ieftina .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar cine vreti sa va rezolve tuturor problemele pensiilor? Este cea mai mare porcarie, existenta intr-un sistem sindical militar, care a uitat valoarea glontului, egala pentru toti. Nu se vede de catre acesti organizatori UTC ca trebuie totusi actionat vehement? Cine mai asteapta inca un senator GHISE pentru actiunea suspendata din jurul COTROCENIULUI, noi nu mai avem coaie? Singele din instalatie este cumva depreciat valoric din lipsa cistigarii scaunelor din parlament promise cindva personal???? Vorbeste sincer domnule DIRECTOR SCMD!!!!Vezi ca ti-au scazut conturile de cotizatii di lipsa de organizare si justificare. De ce si cine a organizat strategia asta juridica pe pasi 1a, 1b.... care sa dureze ani de zile? Este clara incapacitate manageriala sau reavointa fatise. De ce nu am actionat direct penal, actiune mult mai ieftina si mai directa. Voi publica asta ca dovada a relei credinte manifestate juridic, fata de multi din sindicalistii inscrisi. Nu platitorii reali fraieri, incintati fara perspectiva.

      Ștergere
  2. USL-ul ( prin Ponta & PSD ) incepe deja sa abureasca si sa dezamageasca milioane de romani care l-au votat , daramite pe bietul locotenent ...Nu ne spune insa nimic dl . locotenent despre " sprijinul " cu care se lauda dl. Dogaru ca SCMD-ul il acorda rezolvarii situatiei sale ...O fi un " sprijin " doar verbal , declarativ sau un ajutor concret , cu avocati si cu actiuni in justitie , asa cum se lauda dl. Dogaru ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand Dusa era in opozitie parea un ardelean de treaba.Acum,cand are si functii ministeriale a devenit din ce in ce mai gomos.Pana la urma,apare si caracterul sau adevarat.Locotente,cea mai buna solutie era sa intri in politica si acum erai un deputat sau senator,chiar pe cont propriu,dar dupa cum ti-am demonstrat mai sus, ca politica strica caractere,las-o balta!Eu te sustin!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti multumim ca ai raspuns ,si ai explicat cum a decurs intilnirea cu ministrul MApN Dusa si acolitii sai. Am prevazut ca asa se va intinpla lucrurile pentru ca la acest minister nu sa intinplat nimic ,dupa alegerile di decembrie ,sint aceeasi oamenii care au recalculat si pensiile noastre aceeasii oamenii care au o adversitate despre cadrele militare trecute in rezerva .Imi pare rau ca trebuie sa te lupti cu un sistem nu cu un om anume care ocupa o functie intr-un minister ,si cu atit mai mult izbinda de reusita in demersul tau .Daca erai fiul cuiva ,sau aveai pe cineva cu proptele se rezolva demult rechemarea in rindul cadrelor active din minister asa cu parere de rau mai ai de asteptat.Pina nu dispar acei licurici din minister in frunte cu Dusa nu se va rezolva nimic ,si foarte bine ai facut ca nu ai venit in bucuresti astazi ca dupa mine continua sa va chestioneze nu sa rezolve ceva . Te asteptam sa protestam impreuna in strada ,pentru ca si noi sintem plimbatii in demersul nostru .Sa auzim numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Locaotenente , daca ai sperat ca Dusa sa puna mana pe coarnele taurului si sa rezolve cazul - te-ai inselat. Atata timp cat in fruntea MApN va fi un politician " PRES " si nu un militar , totul va fi politica - adica " CURVIE ".
    Un militar asi va asuma raspunderea faptelor , un politruc niciodata , doar vorbarie si lalaiala. Singurul mod prin care vei putea fi reancadrat va fi sustinerea ta , de catre militarii activi si cei in rezerva prin diferite moduri de manifestare - FERME !
    Daca exista - pe ici colo ,cate un militar in rezerva care mai latra si loveste unde trebuie, este prea putin ..., dar vad ca militarii activi nu au nici-un fel de atitudine - oare ? - nu stiu sa faca diferenta dintre " SUBORDONATI si SLUGI " ??? - se pare ca NU !!!
    Actiunea ta a fost asemanatoare cu cea facuta de noi in 1990 cand am initiat si format CADA , numai ca tu ai fost lasat singur in gura lupilor , iar noi am avut parte de unitate si camaderie - reala , nu de fricosi care s-au dat la fund si pupa mana stapanului , tremurandu-le izmenele pe cur !
    Numai cand va exista unitate deplina in corpul militarilor - se vor rezolva nedreptatile - pana atunci totul va fi o circoteca ieftina si fara sens.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu ce educatie militara ai primit dar gestul pe care l-ai facut tu nu mi se pare demn de un militar,caatare cautati de munca in alte sisteme,pai tu,in caz de razboi ai trada sai nu ai executa ordinele primite-nu ai ce cauta in armata.Da,sunt multe nedreptati in tara noastra si trebuie ca cineva sa iasa in fata si sa o spuna,dar sa o spuna cei napastuiti nu sa stea dupa perdea sau in fata casei si sa sparga seminte-nu este demn de un militar ,gestul tau,eu o spun din prisma unui militar adevarat ,care a imbracat haina militara de la 14 ani si mi-am jertfit tot ce am avut mai bun in slujba tarii-sunt mandru de ce am facut,tu esti???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tigri2
      - Sa inteleg din comentariul tau ca in caz de razboi daca sefii tai sunt niste lichele , lingai si pupincuristi - tu executi ordinele - cu ochii inchisi , fara sa mai gandesti . Scuza-ma , ori esti prost ori trebuie sa te spanzuri !!! In 1989 am primit ordin sa trag in civili - nu l-am executat , eu sunt mandru ca nu am executat acel ordin tampit. Tu ca un bou ce esti - l-ai fi executat !!!
      DIN CAUZA UNOR TAMPITI CU GRADE CA TINE - TOTUL ESTE UN - HAOS !!! Tu nu aveai ce cauta in Armata , LOCOTENENTUL - DA . O lichea ca tine , mananca pensia pe nedrept !!!. care nu stie sa faca diferenta intre minciuna si adevar , intre un lucru bun si un lucru rau , intre executarea ordinelor si slugarnicie !!!
      Cand la conducerea tarii si in Armata vom avea oameni pregatiti si corecti ce-si asuma responsabilitatea ordinelor date - vom putea vorbi ... de ce spui tu - pana atunci " CIOCUL MIC " - nu ai dreptate !!!

      Ștergere
  8. Aveti perfecta dreptate domnule Daniel! La sedinta CD unde m-am dus si eu( nebunul de la Pitesti cu lanturile)nu ca sa ma mangaie pe frunte dl. Dogaru ci pt. asupune atentie cd si alte forme de protest (nu mai revin cu faptul ca am facut 3 ore anticamera si se uitau cei din scmd la mine ca la un vinovatca sa fiu politicos); exact una din aceste forme pe care le-am trimis-o cu o seara inainte pe mail pentru afi supusa atentiei CD se intitula PANGERE PENALA impotriva domnului premier pe urmatoare invinuire: dacaargumentatia aferenta Memorandumului de Amnistie fiscala de absolvire a returnarii sumelor primite drept "foloase necuvenite " pe 2011 nu a avut temei legal ,inseamna ca ,in fapt a fost vorba de MITA ELECTORALA si in acest caz cei responsabili sa fie trasi la raspunrere penala, noi oblgati la desdaunare (si chiar impuscati ca fara bani suntem ca si morti)in caz contrar, adica daca temeiul legal al Amnistiei subzista ,initiatorii sa fie absolviti de raspundere iar singura solutie URGENTA este stoparea furaciunii ce ni se face in continuare. Dragi colegi juristi in practica judicira cazul nostru este coparticipatia la furt, adica a furat Boc, stim ca nu este legal dar furam si noi; asta se intampla efectiv de fapt si de drept cu noi; Asta stie mai bine decat mine si dl. Dogaru si doamna Caloianu dar din motive care imi scapa nu stiu de ce in public nu se vorbeste clar despre acest lucru si preferam sa le plangem de mila privilegiatilor

    RăspundețiȘtergere
  9. Nimic nou sub soare. Istoria se repeta. Nu trebuie sa uitam celebrul aforism al lui G. Santayana: "The one who does not remember history is bound to live through it again".
    Iata cum a fost tratat un caz asemanator acum mai bine de 100 de ani in Armata Austro-Ungara. Stirea este din ziarul TRIBUNA, Anul X, Arad, Sâmbăta 8|21 Iulie 1906. Nr. 129.
    "J e r t f e l e coaliţiei.
    Pe vremea luptelor necinstite purtate cu înverşunare de cătră coaliţie contra casei domnitoare, s'au amestecat în politică şi mulţi oficeri, cari apoi au fost pedepsiţi. Intre acestea se înşiră şi locotenentul László Imre, care a fost degradat, pentrucă a cântat >Kossuth nóta«. El a fost lăudat de foile coaliţioniste pentru purtarea sa, şi căpeteniile partidelor întovărăşite l-au mângâiat, că vor face să fie iar repus în postul său. Dar făgăduelile lui Kossuth Ferencz au fost vorbe spuse în vânt, delegaţii, cari i-au spus, că vor vorbi în Viena în afacerea aceasta, au minţit, şi zadarnică a fost toată rugarea, toată încercarea bietului locotenent, căci nimeni nu i-a dat mână de ajutor. Acum a înaintat o rugare cătră Iusth, prezidentul dietei, în care cere să i-se facă odată dreptate.
    Despre afacerea aceasta « Budapesti Napló « scrie:
    »Sarmanul om. El crede, că aceştia (adecă cei delà putere) au ruşine. El crede, că ruşinea îi va îndemna la o faptă bună. El crede, că îşi vor
    aduce aminte de trecut, multele lor făgăduieli, multele lor jurăminte. Sărmanul om naiv, el a fost soldat, şi-a rămas soldat, nu cunoaşte politica şi nici societatea, ce se numeşte coaliţie. Sărmanul om, el a luat în serios; cele ce făceau cei din coaliţie şi-a crezut, că şi coaliţia ia în serios patriotismul. Coaliţia n'a luat în serios nici acele făgădueli, unde era vorba de fericirea alor sute de mii, cum dar se va interesa de un singur om, a cărui viaţă e nimicită de politica plină de minciuni făcută de ea.
    Aceasta e politica lor. Şi Rákovszky István mistuie încă bine, Kossuth Ferencz nu se ruşinează.
    Cum poate László Imre deci să aştepte delà ei dreptate ?«
    In acest senz continuă sus numita foaie arătând, cât de păcătoşi sunt cei-ce azi au ajuns Ia putere."

    RăspundețiȘtergere
  10. De la virsta de 14 ani stai dupa perdea la caldurica ,banuiesc ca ai fost si fiul cuiva .Vorbesti de educatie militara ,cine sa dea educatie militara unul ca tine care sa cocosat de atita pupincurism si atita slugarnicie .Poate si acest ofiter pe care il blamezi i sau facut nedreptatii si nu a gasit nici o rezolvare din partea superiorilor care au aceasi gindire bolsevica si care din pacate se mai regasesc in sistem. Imi dau seama cum te-ai jertfit si ai dat cei mai bun in armata cu o asemenea gindire care pui la zid un militar al armatei romane care si-a permis sa demaste nedreptatile din armata .Spui ca esti mindru de ce ai facut ,eu unul tot ca militar iti spun ca imi este rusine ca armata romana a avut un asa specimen. Banuiesc ca esti unul din aceea care ai aplaudat ca ti-a umblat la pensie ,sau esti beneficiarul pensiei marite si stai in continuare la caldurica sau astepti cumva sa te recheme ca brav militar .Armata a evoluat in timp dar regulamentele militare nu sau schinbat au ramas alea facute acum 50-60ani .Poti sa definesti macar ce inseamna militar adevarat ,asa cum te autointitulezi si cu mindrie o spui .Pacat ca armata a avut si asa hahalere in rindul iei care sper eu sint cit mai putinii.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Cristian
    Mai loaza,tu in ce calitate vorbesti,ai cumva habar cu ce se mananca viata militara?Mai shobolane eu provin din parinti sarmani si am facut liceul militar in creierul muntilor,eram bun la invatatura,olimpiadist la mate si chimie ,chiar si la faza pe tara,la sport eram tot in frunte,alergari ,forta etc,la 17 ani daca iti dadeam un pumn popa ti-ar fi cantat;apoi am devenit pilotmilitar cu peste 3000 de ore de zbor pe aeronave reactive,am fost demn si am parul alb de la 33 de ani,datorita multor cazuri speciale rezolvate,am participat la inundatii,salvari de persoane,economia nationala,am instruit trupe,comando si parasutisti,dupaiesirea lapensie amfunctionat si ca profesor sau constructor.Tu ce-ai facut loaza ,cu ce te poti lauda????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce spui tu am facut toti - de ce te crezi mai deosebit - loaza ce esti . La ce razboaie ai participat si ce fapte de vitejie ai facut - de te crezi mai indreptatit decat restul cadrelor militare. Ai o pata pe creeras - daca consideri ca ai fost mai bun decat ceilalti - te lauzi singur - mai bine i-ati pastilele si dispari . Nu ai discernamantul necesar sa jignesti un adevarat ofiter cum este Locotenentul - se vede ca ai fost un grandoman si un laudaros pupincurist !!! MARS JAVRA - AFARA DE PE ACEASTA PAGINA ! aici nu discutam despre laudarosi , lingai si pupincuristi- cum esti - TU !!!

      Ștergere
    2. Ca ai fost pilot mai ca te cred dar ca ai participat la inundatii,in economia nationala sau ca ai instruit trupe ,comando si parasutisti asta las-o jos ca macane.Hotaraste-te.Ori ai fost in aer ori pe uscat.

      Ștergere
    3. Acest "tigri 2",fost "pilotmilitar"(ce o fi aia?),fost "olimpist"?!?!!,care "daca iti dadeam un pumn,popa ti-ar fi cantat",daca a fst cu adevarat militar,in mod cert,ori este unul dintre analfabetii ciobani cu doua clase deveniti "ofiteri" la "apelul bocancilor" ,odata cu instaurarea comunismului in 1947,ori este unul dintre scursurile betive si idiosate de care a vut parte si sistemul militar.Ca "pilot militar",probabil ca "a lasat dare de fum pe cerul patriei",ca a fost asta la inundatii,in economia nationala si a "instruit comando si parasutisti" cum este Udrea fata mare.Iar ca parasutist(daca a fost!) in mod sigur a cazut in cap!Mars de aici,spurcaciune

      Ștergere
  12. Gata mi-am dat seama ce fel de militar esti ,numai dupa cum deschizi gura Cred ca de la parasutism ti se trage ai cazut de prea multe ori in cap si ti sa alterat gindirea si scoti numai perle pe gura .Ai fost militarul bun la toate dar nu ai facut nimic concret cu care armata sa se laude .Spui ca ai fost profesor si constructor ,vai de elevii pe care iai educat cu asa mentalitate sau de ce ai construit ca la a face proiecte nu te duce mintea .Ai cu ce te mindri cu calitatea pe care ai avuto de a da cu pumnul asta mi se pare cea mai relevanta din toata cariera de militar ,vezi si parul sa albit de atitea cazaturi in cap.Inca odata pacat ca armata a avut si asa cadre militare ca tine care a facut de toate dar nimic concret ,te-ai plimbat peste tot ,mai aveai sa pomenesti de Iraq ,de afganistan ca ai fost si pe acolo LOAZA.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cristian&E{manuella}
    Luati-va de manutze,mergeti intr-un loc nebantuit si mangaiati-va reciproc pe cocoshel.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu va mai certati ca prostii. Ce a facut baiatul asta n-o sa mai faca nimeni din rindurile activilor si din rinurile rezervistilor in veac. Si nu se bate cu caramida in piept. In schimb s-au acoperit de rahat toti ratatii din conducerea MApN in frunte cu ministrul (si cel dinainte). Asta este "Dreptatea pina la capat" un slogan fara acoperire in fapte. Sa nu-i furam bietului OM meritul curajului de a spune deschis ce gindeste. Rusine tuturor fariseilor......

    RăspundețiȘtergere
  15. Locotenente ,esti tanar si ai viitorul inainte.Las-o naibii de Romanica si intra intr-o armata straina gen Legiunea straina ,armata americana etc.Oricum daca ramai in armata romana mergi in Afganistan.Decat sa mergi pe 2 lei mai bine pentru 2 dolari.In politica nu cred ca acum ai loc decat daca devii ginerele lui Becali..Daca nu ai bani din greu te mananca guzganii.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ tigri 2
    Analiza acțiunii locotenetului Gheorghe trebuie făcută nu doar prin prisma acțiunii în sine ci și a motivației acesteia. Protestul în stradă, in uniformă militară, este un act în sine condamnabil după regulamentele militare și codul de conduită al unui militar. Motivația gestului disculpă, poate nu în totalitate, această acțiune. Caută în arhiva electronică informațiile despre acel moment. Acțiunea sa a tras un semnal de alarmă și chiar dacă nu sunt mediatizate efectele, ele se produc deja. Viitoarea restructurare a armatei va viza prioritar acei militari proveniți din filiera indirectă, pilele și pupilele oamenilor influenți. Cei disponibilizați în perioada 1998-2004, sacrificați pe altarul integrării României în NATO, cu promisiuni mincinoase și deșarte, se văd astăzi înlocuiți cu fiul/fiica ori nepotul/nepoata lui x ori y. Locul acestor militari bine pregătiți a fost luat de absolvenți ai unor facultăți de mahala care parazitează și practic descompun instituția militară. Personal nu cred că domnul locotenent va mai reveni în rândul cadrelor active, cel puțin în timp de pace. Este prețul plătit pentru acțiunea sa. Dar ar fi nedrept și foarte dureros pentru el să piardă acel sprijin tacit și simpatia acelora dintre noi care nu au avut curajul unui asemenea gest, nebunesc poate, dar extrem de necesar și util pentru viitorul Armatei Române.

    RăspundețiȘtergere
  17. Tinere,locotenent revin.Mai ai de invatat.Scolile militare ne-au invatat de toate mai putin cum sa ne comportam intr-o societate cu grave carente.S-au folosit de tine toti care cum au putut.Trebuie sa intelegi ca nici unuia dintre fostii si actualii nu le plac persoanele incomode.Sper ca a fost pentru tine o invatatura de minte.Pierzi din timpul tau cersind de la ei clementa.Timpul nu este ireversibil.Du-te baiete pe alte meleaguri iar daca gasesti ca esti dedicat cu trup si suflet meseriei armelor cauta o armata care are nevoie de tine dar care te plateste si pe masura.Pot sa-ti dau exemplu de ofiter, fost pilot in armata romana,comandant de unitate, care sboara pe avioane militare ale altor tari.Privind banii care ti-i pretind vezi ca in 10 ani se prescrie.Deci ai grija sa nu ai bunuri pe numele tau ca ai parte de sechestru.

    RăspundețiȘtergere
  18. Spuneti ca gestul lui este iresponsabil ,dar gestul politistiilor care au manifestat impotriva nedreptatilor la palatul cotroceni cum il definitii. Restructurarea trebuie sa inceapa de la minister ,sa dispara toate acele elemente compromise care si-au negociat gradele militare si functiile care le detin in minister. Cunoasteti cam citi banii se da ca sa fi selectat ,sa pleci in teatre de operatiunii in afganistan sau alte state unde romania participa cu trupe NATO .In armata romana nu va disparea niciodata clientelismul ,pilele sau alte elemente josnice de promovare .Ea a fost inca odata compromisa de izmenarul oprea care a distribui grade la totii neispravitii este adevarat in retragere , credeti ca la cei activi nu sa procedat la fel. Asemenea nedreptatii nu le poti rezolva in interiorul sistemului sau conform regulamentelor militare te face sa iesi in strada cum a facut tinarul locotenent asumindu-si riscul unor repercursiuni. Trebuie sa privim partea buna a gestului sau ca mai avem si tineri care isi risca cariera militara pentru a arata ca in armata nu este numai dreptate ,si se comit si ilegalitati .Cit priveste revenirea lui in armata ,eu am speranta ca se va rezolva favorabil poate chiar si in minister ,dar nu cu Dusa la conducerea ministerului. Asta cind tuseste il intreaba pe ponta daca are voie sa tuseasca ,su cum am mai spus este bun sa se ocupe cu dazepezirea ca o face foarte bine..

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnule locotenent,ar fi bine sa nu ai prea mari asteptari de la un ministru ca domnul Dusa,specialist in paduri si copaci.In mod sigur,si el este manevrat de "gibonii" aia batrani din cadrul ministerului,care stiu doar sa se ploconeasca in fata sefilor si sa faca pe servitorii in prezenta acestora,iar dupa aceea sa faca pe "zbirii si justitiarii" in uniforma militara,careia nu ii fac in nici un caz cinste.Cat priveste stilul de lucru al domnului Dusa,care ti-a spus : "sper ca nu va asteptati sa va dau un raspuns pe loc",in mod aproape cert,este cel consacrat de Caramitru si Dinescu la revolutie: Mircea,fa-te ca lucrezi !

    RăspundețiȘtergere
  20. Cred ca este un blestem ca ,atit internele cit si armata sa fie conduse de incompetentii de neavenitii pusi acolo numai datorita carnetului de partid sau culorii lui .Incompetenta lor a fost transmisa si cadrelor militare , care s-au vazut neputincioase in luarea unor decizii corecte in raport cu necesitatile celor doua ministere .Nu imi amintesc de vre-un ministru atit inainte de revolutie cit si dupa revolutie ma refer la interne ca de aici provin sa fi lasat ceva in urma, la terminarea mandatului.,poate putin viorel ursu cunoscind sistemul fiind procuror a incercat sa faca ceva . In rest totii prin incompetenta lor au distrus ce mai era bun in acest minister.si cred ca stroie lupta in continuare sa desavirseasca lucarea .Incompetenta lor se vede si cum actioneaza politistii in strada ,la dotarea pe care o au, la felul cum sint batjocoritii de lumea interlopa sau de copii de bani gata .Vad ca si judecatorii sint in cirdasie cu acesti interlopii prin sentinta pronuntata in cazul Becali nu sint fan gigi becali dar ce trebuia sa faca atunci cind iti fura masina sau iti sparg casa sa ii trimita singuri la politie sa declare ca au comis fapta .A disparut din legislatia romaneasca dreptul de proprietate asupra unui bun ,mergem pe zicala ca ce este al mei este si al tau. Nu mai ai incredere in politie si incerci sa iti faci singur dreptate care este contrar legi ,dar cind prinzi hotul asupra faptului ce sa ii faci sa il pupi sa il asezi la masa si sa ii multumesti de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  21. Tinere ofiter, decat sa faci parte dintr-o asemnea "armata" care functioneaza pe principiile lui Oprea&comp, mai bine cauta sa te indrepti intr-acolo unde vei putea sa evoluezi si sa ai satisfactia muncii tale. Pastraza-ti demnitatea de OFITER ROMAN si bucuria interioara ca ai depus juramnt catre tara si nu catre acesti indivizi, macar asta nu ti-o poate lua nimeni. Chiar daca vei fi reancadrat mentalitatea se va perpetura si vei ramane un stigmatizat pt ca e bina sa stii ca aceasta "organizatie" functioneaza pe principiul "cine nu e cu noi, e impotriva noastra" ( Poate vei intreba cine aplica acest principiu)
    Succes in viata, nu asta e armata din care sa faci parte. Lupta-te cu ei in justitie si chiar daca vei castiga nu le da satisfactia de a te conduce din nou. Acest organism nu se va face bine prea curand. Au nevoie de carne de tun si de roboti, nu de constiinte. E bina sa stii ca o Constiinta lupta doar pt tara sa. Astia nu sunt tara sunt doar parte in niste tratate. Peste ani vei intelege mai bine.
    Succes !!!

    RăspundețiȘtergere
  22. tigri2, cred ca ai fost pilot, dar ai devenit aerian incurabil si dusman al propriei ostiri. cum iti permiti sa te faci model, cu mate, fizica, cand tu iti renegi munca, terfelita' a, esti privilegiat si ai pensie de 10000 lei, ca pilot. esti doar o loaza carunta, care a luat pensie nemeritata, ca nu ai fost pe front, iar cplegii tai terestri ar trebui sa te scuipe pentru ca le spui ca merita sa fie terfeliti de joanghine politice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai tu cand ai fost intarcat ai trecut de la tzatza muma-ti la cea a tatalui tau??

      Ștergere
  23. @bacaoanul
    Mai cetatene fara cap,eu si cei ca mine am muncit in timp depace exact ca in timp de razboi ,moartea ne zambea in fiecare secunda.Imi amintesc de inundatiile din '91 cand satele din jurul Bacaului au fost izolate ,nu aveau apa si mancare ,mortii se descompuneau pe unde i-alasat apa si noi trebuia saacoperim toate aceste neajunsuri,ceatza ,ploi,zburam cu niste engleji din Norfolk,ziceau ca zburam precum pasarile...dar cestii tu un biet idiot.?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " A zbura, zburare prima conjugare" Si cum e rinjetul mortii, ca numai zimbet nu poate sa fie? Te ambalezi prea tare. Oricum pasarile se orienteaza mult mai bine.

      Ștergere
  24. Ce legatura au colegii terestri cu fapta LT.respectiv?Scria in atributiunile lui ca trebuie sa injoseasca haina militara si sa se duca in piatza,daca acea cauza era atat de mareatza de ce numarai pe degete participantii?Muuuulta fanfaronada si prostie zacein capulunora ca tine.Nu are niciolegatura restul armatei cu aceasta porcarie,sa-ti fie clar,dobitocule![Care esti}.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai bagati in seama si nu mai raspundeti unui idiot patentat ca acest "rahat cu.....aripi",numit "Tigri2".un nemernic provocator. IGNORATI-L !

      Ștergere
    2. Tigrule, plimbarea prin piata e floare la ureche, chiar nu trebuie condamnata, era o actiune civica, la care avea dreptul ca orice alt cetatean. CIVICA , NU CIVILA. Nu era o activitate politica, nu era o greva, deci avea dreptul sa fie acolo si chiar sa spuna ceea ce a spus acolo. Dar de acolo totul a fost gresit. DE ACOLO SI PANA ACOLO.

      Ștergere
    3. Corect ,dar nu in uniforma,sau uzand de insemnele oficiale.

      Ștergere
    4. Daca dorea neaparat sa iasa in piatza ,in uniforma,trebuia sa faca raport catre comandantul UM din care face parte si apoi vedea ce aprobare avea...adica niet!

      Ștergere
    5. Ce vorbesti Tigrule? Arata si mie unde spune ca nu ai voie sa iesi in uniforma militara prin oras. Sau ca iti trebuie aprobare ca sa o porti . Esti cu toate tiglele pe casa SAU AI RAMAS CU ORDINUL LUI oLTEANU IN CREIER?

      Ștergere
  25. Mai tigrule iar ai aparut si ai inceput sa te lauzi ,parca in 91 sareai cu parasuta ,sau dadeai cu pumnul cum te laudai .Nu vezi ca nu te ia nimeni in seama ,cu ce dracu zburai cu zmeul cu parapanta sau calare pe matura .Mai potolestete cu lauda ,ai fost pilot cum am fost eu popa ce dracu nu vezi ca faci armata de ris cu aberatiile pe care le debitezi .Pe la canal nu ai fost ,ca nu imi amintesc sa fi zis de el sau ti-a scapat canalul .Vezi ca se fac angajarii pentru canal ,nu rata ocazia ca au nevoie de militarii asa priceputi la toate ,ca avioane ca sa mai zbori nu mai avem ca le-ai stricat pe toate ,numai caricioptere dar la asta nu te pricepi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai bagati in seama si nu mai raspundeti unui "rahat cu....arpi" ,ca acest "tigri2". IGNORATI-L!

      Ștergere
  26. mai, tigri2, tu chiar esti ofiter la pensie? de curiozitate , ce grad? cel mai josnic grad? de betiv, de nebun? bai, da niste unitati unde ai lucrat, sa fuga lumea de ele. cum sa fi fost tu in sistemul militar, cand esti o hahalera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai bagati in seama si nu mai raspundeti acestui provocator nemernic,un "rahat cu...... aripi",numit "tigri2". IGNORATI-L !

      Ștergere
  27. @tigri 2.Ai un mod curios de a fi.Esti sadic.Locotenentul este si asa demoralizat ce mai trebuie sa-l critici si tu.Crezi ca el nu este constient ca si-a facut-o singur.Mai bine l-ai trata ca pe copilul tau,adica sa-i dai un sfat util,sa-l incurajezi,sa-i spui incotr-o sa se indrepte.Fii sigur ca el are alte posibilitati daca va stii sa-si puna in valoare calitatile spre deosebire de noi care suntem pe ramura coboratoare ,adica suntem niste ramoliti, viitori senili.

    RăspundețiȘtergere
  28. @iceparu
    Sfatul meu este sa plece cat mai urgent din tara,sa-si caute de munca prin Franta,Austria sau Germania.Si asa ar trebui sa facem toti sa ramana singuri actualii "banditi"sa se fure intre ei.Oricum in armata nu se mai poate intoarce.Sa lase toate procesele ,sa nu-si mai cheltuiasca timp si bani si sa ceara azil politic in UE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca am ajuns la un numitor comun in ceeace il priveste pe locotenent.Cat priveste, noi ceilalti fiecare functie de posibilitati.

      Ștergere
  29. Domnule Rinciog, nu mai cenzurati comentariile care nu va plac . Am facut comentarii decente, dar care nu impartaseau punctul de vedere al scumpului Dogaru si le-ati scos. O luati pe urma lui Basescu ? Nu e bine domnule Rinciog, nu e bine .

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnule Col. (r) Neacsu,
    Acolo unde "baietii" incep sa-si "bage" si sa-si "scoata", si alte asemenea postari "inteligente" si pline de "decenta", iar aceste comentarii devin majoritare, sterg toate comentariile. La fel voi proceda si in viitor. Din respect pentru SCMD si pentru toti cititorii.
    In ceea ce va priveste, va sugerez sa nu va mai irositi in lupta contra "lui Dogaru", in comentarii multe si mici, pe tot felul de pagini. Ar fi mai eficient sa va postati toate operele contra presedintelui SCMD pe un site/blog special dedicat. Pentru a fi mai eficient !...
    Puteti chiar sa incepeti o lucrare de doctorat, on line, pe teme cum ar fi "Greselile in conducerea SCMD ale lui Dogaru", "Dogaru - cel care va cere cotizatii pentru a le cheltui pe mese si alte protocoale", " "Dogaru a fost manjit de USL si este platit cu bani grei", "Dogaru nu merita sa conduca SCMD - sa se dea la o parte, sa vina la comanda adevaratii comandanti", "Nevasta lui Dogaru- prietena cu Maria Basescu", "Cum tradeaza Dogaru pe sindicalistii militari", "Dogaru si camarila sa de la centru", si alte asemenea subiecte de cercetare stiintifica care, sub pana dvs. maiastra ar reprezenta o contributie valoroasa si decisiva la dezvoltarea sindicalismului militar in Romania. In acest demers stiintific puteti coopta inca vreo 2-3 camarazi care, asemanator dvs. s-au distins si se afirma, neobositi,NUMAI in lupta contra PRESEDINTELUI SCMD.

    Multa sanatate si cele bune,
    Lt. Col. (r) Dumitru RINCIOG

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Rinciog, daca ceea ce se spune este adevarat, nu vad de ce ar trebui scos. Ca place sau nu place, este altceva dar atata vreme cat cele scrse sunt scrise decent nu vad de ce ar fi scoase. Daca cineva considera ca Dogaru nu merita sa conduca sindicatul este dreptul lui sa ospuna, sau il inchidem ca pe vremea lui Ceausescu pentru ca loveste in tovarasul presedinte? Realiyeyi ce spui? Nici unul din textele trecute mai sus nu face obiectul cenyurii, repreyinta doar puncte de vedere care nu mangaie orgoliul domnului Dogaru, dar sper ca nu vreti sa transformati bogul sindicatului intr-un loc unde se incurajeaya cultul personalitatii. Sau deja se intampla asta ?

      Ștergere
  31. Domnule Rinciog, vad ca simtul umorului inca te mai loveste din cand in cand, dar cu bunul simt cum stai ? Iar cand cineva isi baga ce isi baga pe unde isi baga , fa un pustiu de bine si sterge acele postari nu pe toate, ca omul nu intra aici doar ca sa iti bage dumitale bani in cont. Un pic de decenta nu strica si respect pentru cei care iti platesc banii pe care ii iei de la SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnule Col.(r) Neacsu,
    Eu zic, si cei care ma cunosc cu adevarat zic la fel, ca stau bine la capitolul bun simt.
    Daca imi cititi atributiile pentru care sunt platit din banii SCMD, veti vedea ca nu prea am timp de citit ceas de ceas toate comentariile de pe bloguri.
    Caut insa o solutie pentru a rezolva si acest aspect.
    Probabil ca vom trece la moderare. Pentru asta ne trebuie voluntari. Sa speram ca-i vom gasi.
    Cele bune,
    Lt Col. (r) Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  33. @Sindicatul Militarilor
    Lipsa dialogului pe paginile de internet ale sindicatului a fost și rămâne o cauză principală a neimplicării multor membri de sindicat și a renunțării unora la această calitate. Faceți aceeași greșeală ca și ANCMRR, dar aceștia își pot permite să-și trateze membrii cu sictir pentru că vrând-nevrând, aceștia sunt legați de această structură, prin CAR, ajutoarele și ceremoniile înmormântare, bilete în complexele de odihnă și tratament ale MApN, pelerinaje, excursii, baluri, revelioane, etc. Membri de sindicat sunt legați de structura centrală doar prin această luptă comună în justiție și stradă, pe problema pensiilor și a dreptului la muncă. După cum se observă ușor, principalele succese au fost obținute de aceia dintre noi care au acționat independent de sindicat. De ce ? Pentru că cei din conducerea centrală nu au cunoscut solicitările și ideile simplilor membri, singura legătură cu aceștia o reprezinta tocmai acest dialog pe paginile de internet, restricționat de multă vreme, acceptat parțial, pe ici pe colo, moderat ori șters.
    Nu neg valoarea și competența celor din fruntea sindicatului ( deși sunt anumite criterii de apreciere ce pot conduce și la alte concluzii), dar oricât de competenți și valoroși ați fi, nu puteți să vă substituiți inteligenței, ideilor și mai ales voinței întregii mase de membri de sindicat, iarprin lipsa acestui dialog online sunteți privați de accesul la acestea.
    Pe pagina juridică este postat, de pe data de 8 februarie, acel model de memoriu adresat in nume personal Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). O idee bună deși cam târzie, care trebuia mediatizată pe prima pagină a SCMD și, eventual, trimisă pe email tuturor membrilor posesori de internet. In august anul trecut un grup de militari cu pensii diminuate au întocmit și trimis acea petiție online ” Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!” . Pentru că nu a emanat, ca idee, din gândirea conducerii centrale a SCMD nu ați postat-o de site și nu ați recomandat-o. Această petiție semnată de 20-30 de mii de militari ar fi avut probabil o altă valoare și ar fi fost altfel tratată, de cei cărora le-a fost adresată.
    Referitor la calitatea și coloratura limbajului utilizat de unii comentatori, motiv de interzicere, moderare ori ștergere a comentariilor, v-aș reaminti că inclusiv domnul Mircea Dogaru poate fi inclus în această categorie, iar dacă comentatorii de pe site-urile SCMD își prezintă aceste excese în nume ori nickname propriu, domnul Dogaru o face în numele nostru al tuturor, oficial, cu antet și ștampilă, e drept că fără să ne ceară girul ori acordul.

    RăspundețiȘtergere
  34. 1. Avem reguli simple si clare de luare in evidenta si analiza a tuturor ideilor si propunerilor membrilor de sindicat (Le gasiti la http://scmdmedia.blogspot.ro/p/nota-n-r.html). Conducerea centrala nu poate dialoga direct cu mii si zeci de mii de oameni. De aceea avem reprezentanti in Comitetul Director, coordonatori ai filialelor, pe zone geografice. Inteligenta membrilor este canalizata spre centru, prin filtrul lor. Obiectiv, nu se poate altfel;
    2. Voit sau nevoit, minimalizati SCMD. Eu cred ca daca SCMD nu ar fi existat, nimeni dintre rezervisti nu obtinea nici un succes. Posibil, un succes ar fi fost faptul ca azi eram majoritatea membri ai UNPR si eram frati de cruce cu Gabriel Oprea!...
    3. Ar fi o mare greseala, ar fi un non sens, sa dialogam oficial cu Guvernul prin petitii.ro. Am cadea in derizoriu. Guvernul Romaniei si societatea romanesca pot fi sensibizate prin numarul si determinarea membrilor SCMD.
    4. Da, presedintele SCMD are un limbaj dur, uneori, dar niciodata trivial, vulgar. Este o mare diferenta si ma surprinde ca-l asemanati pe presedintele SCMD cu cei care isi "baga" ...

    Cele bune,
    Lt Col Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  35. @Sindicatul Militarilor
    Nu vreau să intru în polemică cu dumneavoastră, am expus doar niște opinii personale.
    Nu am cerut să dialogați direct cu mii de oameni. Era suficient să lăsați posibilitatea acestora de a comenta și să preluați doar ideile interesante. Dacă pe aceste site-uri se logau doar membrii SCMD discuțiile și comentariile rămâneau în interior. Dar cum doriți și beneficii din reclame, toată lumea are acces. Acele reguli simple, cum spuneți dumnevoastră, și cum sunt prezentate în ”Reguli de comunicare in cadrul SCMD” sunt destul de complicate și formalizate, nu au nimic de-a face cu ceea ce spune știința comunicării intr-un asemenea organism sindical. Sistemul acela al filtrării propunerilor prin coordonatorii de filiale se traduce cam așa, eu propun ceva iar șeful filialei transmite ce vrea el.
    Nu minimalizez SCMD, dar nici nu-l maximizez mai mult decât trebuie. Constat doar că se putea face mult mai mult și mult mai bine dacă am fi acționat cu adevărat ca un sindicat, prin consultarea permanentă și luarea deciziilor funcție de intersele și voința majorității.
    Referitor la petite reproșul meu se referea la faptul că nu ați promovat-o, nu să o utilizați ca modalitate de dialog cu guvernul, mai ales că acea petiție se adresa mult mai multor instituții naționale și internaționale. Sensibilizarea guvernului și societății nu se face prin numărul de membri cotizanți nici prin șarmul, charisma ori virulența conducerii ci prin numărul celor implicați în acțiunile sindicale. Ori aici e o diferență foarte mare între scripte și fapte.
    Referitor la limbajul domnului Dogaru aveți dreptate, nu se compară cu cel al unora din comentatorii subsolurilor de articole, dar spre deosebire de aceștia cel al dânsului este preluat de întreaga massmedia națională. Atacurile la adresa unor oficiali ai statului roman au făcut, după părerea mea, mai mult rău decât bine.

    RăspundețiȘtergere
  36. Karadeniz are dreptate , din pacate . Comunicarea in SCMD sufera vizibil . Nu se pun in discutie pe pagina centrala a blogului SCMD problemele pt. a fi dezbatute de cat mai multi membri . Se poate dialoga doar la unele articole , stabilite de nu se stie cine . Pe pagina de internet a filialelor nu se poate dialoga . Adunarile generale ale filialelor se tin in general strict semestrial , asa cum prevede Regulamentul de Organizare si Functionare , dar nu si ori de cate ori e nevoie , asa cum prevede acelasi regulament . Si in ultima perioada ar cam fi nevoie de clarificarea unor probleme in cadru organizat . " Regulile de comunicare in SCMD " sunt cazone rau si prea ierarhizate , ingreunand comunicarea operativa intre baza si varf .

    Aceste aspecte produc nemultumiri care , cu ocazia aparitiei pe pagina centrala a a unor articole unde sunt " acceptate " comentariile - explodeaza intr-un torent de acuzatii , injurii , jigniri , lamentari , amenintari , etc . E de inteles - pe undeva . Membrii simpli trebuie sa-si verse of-ul undeva , trebuie sa se " descarce " cumva . Daca nu au cadru organizat unde sa-si spuna pasurile . Fac abstractie de tot felul de " infiltrati " care comenteaza rau-voitor , numai pt. a baga strambe si pt. a provoca lumea la comentarii violente .
    In timp ce pensionarii sunt bulversati de taraganarea cu nesimtire de catre factorii decidenti a problemelor lor , pe pagina centrala a SCMD apar articole despre Basescu si Papa , despre acelasi Basescu si Goebbels , despre " smenuri la Deveselu " si despre efectul parizerului asupra gravitatiei , vorba unuia de la Catavencii .
    Dl. Ranciog ne pune din nou placa cu " daca SCMD nu ar fi existat nici un rezervist nu obtinea nici un succes " . OK . Dar acum ce sa facem ?! Sa picam in adoratie si prosternare , in timp ce sindicatul scartaie din toate incheieturile ? Nimeni sa nu mai semnaleze greselile ? Nimeni sa nu mai critice Conducerea Suprema , eterna , intangibila si divina ?! Sa fim seriosi .
    Conducerea centrala s-a rupt de baza , trateaza nemultumirile drept atacuri la persoana si se scuza acuzand de rea-vointa pe cei care pun pe tapet problemele care-i nemultumesc .E o atitudine care va indeparta oamenii de SCMD . Si da , ar fi pacat .
    In loc sa stea cazut in auto-admiratie si in admiratie fata de colegii din conducerea centrala , i-as propune d-lui Ranciog sa caute sa afle cu exactitate cati membri cotizanti mai are astazi SCMD . Dar pe bune - nu din raportarile presedintilor de filiale . Sa ia numarul de plati efectuate la BRD , acolo unde se plates cotizatiile . Va avea mari surprize . Ei bine , surprizele astea sunt efectul modului de conducere al SCMD . Nu trebuie sa ne ascundem dupa cires , asta e realitatea .

    RăspundețiȘtergere
  37. DOMNULE RINCIOG.SCMD cu membrii si nemembri sa organizeze manifestatii in luna martie in Bucuresti la guvern si nu la Leu cu filialele din Bucuresti.In tara ,in resedintele de judet in fata prefecturilor.Unii dintre noi suntem in varsta ,altii suferinzi si nu putem suporta o deplasare in Bucuresti.In plus pe sindicat il costa bani pe care nu prea ii are.In conditiile in care sindicatul nu se misca va avea parte de desmembrare si e pacat.
    In ceeace ma priveste ,eu nu am platit cotizatia si nici nu o voi platii pana cand agitatia vocala nu va fi completate cu demonstratii de strada.
    Obiective posibile:respectarea statutului cadrelor militare:medicamente in totalitate gratuite pentru noi si membrii familiilor noastre;asistenta medicala gratuita ;reinfiintarea spitalelor militare;reinfiintarea policlinicilor militare;spitalul militar central al militarilor si nu pentru civili;revenirea la statutul de pensionari militari si nu primitori de ajutoare sociale;Spatii pentru SCMD gratuite in Comenduirile de garnizoana.

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna ziua,
    Dupa cum s-a anuntat deja, CD al SCMD a hotarat sa ne pregatim de manifestatii publice.
    In curand vom evalua determinarea rezervistilor de a actiona concret pentru repararea nedreptatilor ce li s-a facut si pentru a le da o lectie politicienilor care promit in campanie si, dupa alegeri, uita.
    Daca ii vom lasa numai pe dl. Col. Dogaru si cativa sa iasa in strada si noi, ceilalti, vom sta la televizor, sau la tara, la gura sobei, cu nepotii, pe "net", la o tabla cu prietenii de bloc, etc. ,cu gandul ca vor rezolva "ceilalti", asa cum s-a intamplat aproape de fiecare data, este mai mult decat probabil ca USL va continua sa ne ignore sau sa ne duca cu zaharelul ...
    De aceea, pentru a sti cu cine "defilam", vom cere presedintilor de filiale din toata tara si, indeosebi celor din Bucuresti, sa faca tabele cu participantii la mitinguri, pe zile si locuri stabilite, tabele pe care le vom publica si pe Internet, pe pagina fiecarei filiale si, ceea ce este mai important, vom consemna prezenta, dupa aceste tabele,la locul de manifestatie, astfel incat cei care vor sa "pacaleasca", sa profite de invalmaseala, si sa spuna ca au fost prezenti, desi nu au fost, (asa cum s-a mai intamplat) sa nu o mai poata face.
    De asemenea, vom verifica, prin sondaj, daca presedintii BO ale filialelor din Bucuresti ii anunta pe membrii SCMD despre actiunile planificate.
    In concluzie, vom sti cat de curand pe cine se bazeaza SCMD-ul si va vom informa, cu promtitudine.

    Cu stima,
    Lt Col Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  39. În statutul SCMD nu este cuprinsă prevederea de a da ”lecții politicienilor”, doar la fosta academie Ștefan Gheorghiu se făcea acest lucru. Și se făcea foarte bine din moment ce după aproape 24 de ani de democrație și capitalism, absolvenții acestei facultăți sunt încă în topul politicii românești.
    Dacă ieșim în stradă o facem pentru că este o formă democratică de protest și luptă sindicală. Pe mine ca cetățean afectat de legea 119, dată și aplicată de către statul român, prin structurile sale legitime, nu mă interesază nici Traian Băsescu, nici USL, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea, ( ei sunt niște pioni, aleși totuși în mod democratic, de acțiunile lor ilegale se ocupă justiția, iar electoratul îi sancționază doar prin vot ) și nu ies să protestez împotriva acestora. Revendicarea mea este repararea nedreptății produse și este adresată în principal parlamentului României, structura care are acest atribut de a elabora legi. Cred că aici a fost greșeala luptei noastre sindicale, am pus tunurile pe câțiva oameni, și cum am tras doar cu încărcături de azvârlire fără proiectil, aceștia nu au fost deranjați decât de zgomot. Nu Ponta ori USL îmi fac mie dreptate, ci in corpore, aceia dintre noi, aleși prin vot ori numiți să administreze și să conducă, prin prisma prevederilor constituționale, această țară
    CD al SCMD nu poate hotărî manifestații publice ci cel mult propune astfel de manifestații, cei care hotărăsc sunt membrii de sindicat , CD-ului revenindu-i sarcina de a organiza și coordona aceste manifestații. Dacă vor ieși în stradă doar Dogaru și alți câțiva ar fi bine să nu o facă pentru că o fac (așa cum au mai făcut-o ) în nume propriu. Stilul acesta de lucru ”vom cere presedintilor de filiale din toată țara și, îndeosebi celor din București, să facă tabele cu participantii”, cu liste publice de participani, prezență, verificări prin sondaj și sancționarea cu vot de blam a celor care nu se prezintă, mi se pare pueril ,desuet și ineficient.
    Să facă CD un plan concret și detaliat de acțiune, să meargă în filiale, să dicute concret cu membrii de sindicat și abia în urma acestor discuții să se stabilească, funcție de părerea majorității, modul de acțiune.

    RăspundețiȘtergere
  40. Ce facem daca usl nu se tine de cuvant nici de data aceasta ? Proiectele de lege depuse in Parlament nu figureaza la procedura de urgenta...deci, ne poate prinde 2014 fara probleme !!!

    RăspundețiȘtergere
  41. " Administrator pagina Departament Organizare
    Urmeaza a fi desemnat " ... Ia sa vedem cand !

    RăspundețiȘtergere