marți, 10 mai 2011


Halucinant: Seful IJP Covasna, Ioan Aron: “Inscripţiile ”Ţinutul Secuiesc nu este România” pot fi considerate şi corecte, dacă luăm în considerare că avem şi Ţara Bârsei sau Ţara Făgăraşului”

Oficina in limba romana a UDMR in judetul Covasna, cotidianul Observatorul de Covasna, controlat de liderul PDL Covasna, Dan Manolachescu, consemneaza in numarul sau de azi o declaratie stupefianta a sefului IPJ Covasna, comisarul sef Ioan Aron care este de acord cu utilizarea sintagmei “tinutul secuiesc nu este Romania”. Observatorul de Covasna publica un amplu material, favorabil extremistului Csibi Barna, in care autoritatile statului roman, prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, si seful IPJ Covasna, dr. Ioan Aron, ne asigura ca Csibi Barna nu a comis nicio ilegalitate la Sfantu Gheorghe, atunci cand comercializa articole antiromanesti si iredentist-sovine in centrul orasului cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe.
“În aceeaşi idee, Şeful IJP Covasna a explicat că legislaţia este destul de restrictivă în ceea ce priveşte posibilitatea de plasare ca legale sau ilegale anumite mesaje, în sensul că inscripţiile ”Ţinutul Secuiesc nu este România” pot fi considerate şi corecte, dacă luăm în considerare că avem şi Ţara Bârsei sau Ţara Făgăraşului. Ioan Aron a confirmat şi interesul unor membri ai Noii Drepte cu privire la prezenţa lui Csibi Barna cu aceste mărfuri la Sfântu-Gheorghe, însă a precizat că s-a discutat cu aceştia în privinţa menţinerii unei situaţii normale”, conform Observatorului de Covasna.
Seful IPJ Covasna a punctat si faptul ca existau unele “amenintari” la adresa integritarii corporale a lui Csibi Barna din partea unor membri ai organizatiei “Noua Dreapta”, dar ca IPJ Covasna a facut tot posibilul pentru a evita problemele, si astfel Csibi Barna sa nu fie deranjat.
Asadar, autoritatile statului nu doar ca nu l-au deranjat pe Csibi Barna, ci i-au asigurat chiar si paza si protectia si au inlaturat “posibile amenintari” la adresa acestuia din partea Noii Drepte, care nu-i asa, reprezinta de fapt adevaratul rau, in opinia UDMR si a sefului IPJ Covasna, Ioan Aron.