vineri, 25 martie 2011

IN TARA IN CARE SE DORESTE "IESIREA PE CALE NATURALA DIN SISTEMUL DE PENSII PUBLICE"

IN TARA IN CARE SE DORESTE "IESIREA PE CALE NATURALA DIN SISTEMUL DE PENSII PUBLICE",
ATENTIUNE POPOR ROMAN ! IA AMINTE....

Moartea ultimului infanterist


Scris de : Ion Petrescu 2011-03-21 00:26


Întâmplarea face ca in zilele acestui martie, ultimul infanterist american, din Primul Război Mondial, Frank Buckles, să fi fost înhumat în Cimitirul Naţional Arlington. La ceremonia funerară au ţinut să asiste, din proprie iniţiativă, în afară de rude, şi câteva sute de americani.
Ion Petrescu
Neanunţaţi, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au sosit la capela cimitirului, dorind să îşi aducă omagiile lor celui trecut dincolo de Styx…
Onorabilul Frank Buckles a murit pe 27 februarie a.c., la venerabila vârstă de 110 ani! Curând după aceea,Obama a ordonat ca steagurile de la Casa Albă şi de la clădirile instituţiilor federale să fie coborâte lajumătatea catargului, în onoarea veteranului din prima conflagraţie modială.
Dar o cerere a fiicei veteranului, Susannah Buckles Flanagan – precizează Associated Press -, ca sicriul tatălui său să fie depus în Rotonda Capitoliului, pentru a onora, nu numai memoria sa, ci şi pe toţi veteranii de război americani, a fost refuzată de liderii Congresului!
Vizita la cimitir, a lui Obama şi Biden, care nu au participat la serviciul funerar, a avut loc după două săptămâni de dezbateri publice aprinse, asupra modului cum ar trebui onorat ultimul infanterist, din Primul Război Mondial.
Gestul preşedintelui şi al vicepreşedintelui ţării a fost apreciat de senatorii care au susţinut ideea de a fi depus sicriul la Capitoliu.
Secretarul pentru problemele veteranilor, Eric Shinseki, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, Peter Chiarelli, şi sergentul major Raymond Chandler, subofiţerul cu funcţia cea mai înaltă în ierarhia infanteriei americane, au participat la înhumare.
Garda de onoare se afla la mică distanţă de locul unde este îngropat generalul John Pershing, care a fost, în Primul Război Mondial, comandantul lui Frank Buckles.
Un nou locaş de veci era proaspăt săpat, aproape de piatra de mormânt a lui Pershing – pentru cel mai longeviv dintre foştii săi subordonaţi.
În onoarea veteranului au fost bătute tobele, ca atunci când erau înmormântaţi camarazii săi, căzuţi în luptă. Iar sicriul, acoperit cu drapelul naţional, a fost adus pe un cheson tras de şapte cai maro.
Focurile de armă, ale gărzii de onoare, au fost salutul final pentru conaţionalul care a reamintit americanilor modestia militarilor ce au luptat acolo unde i-a trimis patria.

La ei armata fiind respectată şi de Preşedinte...