luni, 29 februarie 2016

In atentia tuturor membrilor SCMD din Capitala (Raspuns unor solicitari)

Doamnelor si domnilor,

La intrebarile dvs. privind situatia de membru al SCMD raspunsul este urmatorul:

Filialele SCMD nu au personalitate juridica, fiind constitutite, din ratiuni de organizare, pentru a usura munca Comitetului Director si a Secretariatului General. In situatia in care conducerile acestor Filiale au abandonat activitatea sau au fost suspendate, dvs. ramaneti in continuare membri de sindicat si va puteti adresa direct Secretariatului General, pentru orice problema, sau persoanei pe care membrii fondatori o vor desemna drept coordonator al activitatii in Bucuresti si jud. Ilfov, dupa mitingul din 6 martie a.c.

Totodata, ca membri de sindicat, puteti face parte, din orice partid sau ONG, cu conditia ca aceasta apartenenta sa nu pericliteze activitatea SCMD. ONG-uri ale rezervistilor sunt cu zecile, dar statutul acestora nu permite activismul in slujba apararii drepturilor fundamentale. Sindicatul ramane sindicat, si va continua sa lupte pentru drepturile tuturor, in pofida incercarilor de destructurare a sa.

Aceasta lupta continua este motivul pentru care nu am avut inca timpul necesar trecerii la reorganizarea Filialelor. In ultima sedinta a Comitetului Director al SCMD s-a discutat aceasta chestiune, urmand sa se ia masurile necesare dupa mitingul din 6 martie a.c., la care va asteptam. SCMD nu accepta nici o solutie de compromis in privinta Legii 223/2015. Luptam pentru abrogarea Art. 40 din OUG nr. 57/2015 si restituirea tuturor drepturilor conexe statutului de rezervist.

Ne revedem pe 6 martie, in Piata Victoriei, incepand cu ora 11.00.

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU