joi, 26 aprilie 2012

Detalii privind organizarea manifestatiei publice din Bucuresti, Piata Victoriei – 1 Mai a.c. (interval autorizat de PMB: 09.00-17.00)Pentru desfasurarea in bune conditii si fara evenimente nedorite a manifestatiei publice, filialele vor lua urmatoarele masuri:

1.     Delegatiile din judete se vor deplasa astfel incat sa ajunga la Bucuresti, in punctele de preluare  de catre Politia Rutiera si delegatii SCMD, la orele 09.30. Dupa intrarea in Bucuresti, la fiecare mijloc de transport se va afisa inscriptia “Participanti la Miting” si insemnele SCMD. Punctele de preluare sunt:
·          DN 1  -  Fantana Miorita;
·          DN2  Sos. Colentina( Parc Plumbuita);
·           A 1     - in dreptul METRO Militari;
·           A 2     - in dreptul REAL Pallady.
2.     Pana luni, 30.04.2012, orele 12.00, toate filialele participante (inclusiv cele din Bucuresti si Ilfov) vor transmite la Secretariatul General:
a.     Nr. de participanti, gradul, numele si telefonul sefului acestora;
b.     Nr. inmatriculare ale mijl. Tp. Folosite
c.      Materialele de propaganda la dispozitie (veste, bannere, portavoci, etc);
d.     Gradul, numele si prenumele celor care doresc sa ia cuvantul
e.      Gradul, numele si prenumele persoanelor desemnate sa asigure ordinea pe timpul mitingului (cel putin 2 persoane la fiecare suta de participanti)
3.     Dispozitivul se va incheia la orele 11.00. Fiecare filiala isi va ocupa locul in dispozitiv si intre orele 11.00-11.15 se va executa prezenta si se va comunica nr. de participanti  coordonatorilor centrali care sunt:
a.     Presedintele SCMD, tel. 0736601020
b.     Col. (r) Stefan Adrian, tel. 0736600974
c.      Col. (r) Swider Paul, tel. 0736601019
d.     Lt. Col. (r) Rinciog Dumitru, tel. 0736600961
e.      Cpt. Cdor (r) Sirbu Razvan, tel. 0736600973
4.     Filialele din Bucuresti si Ilfov vor asigura in echipa centrala de organizare:
a.     1(una) persoana/filiala pentru montarea/demontarea si transportul tribunei;
b.     1 (una ) persoana/filiala pentru asigurarea ordinei in dispozitiv si in jurul tribunei (inclusive urcarea si coborarea in siguranta la tribuna a persoanelor inscrise pe lista vorbitorilor)
c.      1 (una) persoana pentru transportul, montarea, demontarea si paza pe timpul mitingului a generatorului de curent si a statiei de sonorizare (inclusive boxele).
5.     Persoanele desemnate la pct. 4 se vor prezenta luni, 30.04.2012, orele 12.00, la punctul central de lucru din Bd Poligrafiei, nr. 4, pentru instruire si pentru pregatirea transportului materialelor la locul manifestatiei.
6.     Filialele desemnate mai jos vor numi o persoana (gradul numele si tel. de contact vor fi comunicate la Secretariatul General, pana luni, 30.04.2012, orele 10.00) care sa asigure legatura pe timpul deplasarii, recunoasterea si gruparea participantilor din teritoriu  la punctele de preluare de la intrarile in Bucuresti, la ora stabilita, astfel:
a.       DN 1  -  Fantana Miorita - Filiala 1 Sector 1
b.       DN2  Sos. Colentina(Parc Plumbuita)- Filiala 1 Sector 2
c.         A 1     - in dreptul METRO Militari – Filiala 2 Sector 6
d.        A 2     - in dreptul REAL Pallady – Filiala 1 Sector 3
7.     Departamentul Economic-Financiar va asigura sumele necesare si va efectua platile aferente transportului filialelor din teritoriu la Bucuresti. In acest sens, DEF va comunica tuturor filialelor detaliile tehnice in cursul zilei de joi, 26.04.2012.
8.     Alte precizari organizatorice veti primi in timp oportun.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


marți, 24 aprilie 2012

Observatii privind organizarea manifestatiilor publice ale SCMD


Sunt dezamagit de faptul ca adunarile SCMD constituie, in principal, o posibilitate de intalnire intre fostele cadre militare care, odata sosite la locul de intalnire, se aduna in grupuri mai mari sau mai mici pentru a depana... amintiri, a discuta despre... ce s-a mai intamplat celor care nu au putut sa vina, ce s-a mai intamplat prin alte localitati de unde vin participantii etc. formand "suete" chiar si cu spatele spre tribuna de unde vorbitorii nici macar nu pot fi auziti din cauza galagiei !
Cred ca adevaratul scop al adunarilor ar fi mai bine realizat daca s-ar crea un personal de serviciu care sa se implice efectiv, cu banderole distincte, care sa determine mentinerea unei ordini "cat de cat" stricte pe timpul adunarii, daca s-ar crea culoare distincte la locurile de desfasurare a activitatilor, PE SECTOARE, PE LOCALITATI (creindu-se perimetre care sa fie mentinute pana la terminarea activitatii, nu numai in primele 10 minute !), astfel incat o adunare a SCMD sa nu fie o manifestare ca la un targ, ci sa se permita vorbitorilor sa fie ascultati si auziti, sa se intervina initial chiar de la tribuna sa fie avertizati toti participantii ca sunt adunati pentru derularea disciplinata a ordinii de zi, iar cei care doresc "suete" sunt liberi sa plece fara a deranja pe cei care doresc sa ramana.
De aceea presedintele SCMD pleaca de fiecare data ragusit de la activitate !
Cu respect,
Dorel AMARIUCAI

Constructia retelei generale de anuntare rapida a membrilor SCMD

DOAMNELOR SI DOMNILOR,
Membrii SCMD din toata tara, posesori de e-mail, sunt rugati sa participe la un prim experiment privind crearea si functionarea unei retele centralizate de anuntare si mobilizare rapida a membrilor de sindicat.
Principiul de actiune este simplu: Secretariatul General al SCMD trimite mesajul de difuzat catre toti posesorii de e-mail inclusi in reteaua de anuntare iar acestia anunta telefonic un numar fix de membri - 10, 15 sau 20.
Prima "aplicatie" de acest gen se va desfasura joi, 26.04.2012, intre orele 12.00-20.00 (scopul fiind nu numai exercitiul ci si unul practic - anuntarea tuturor membrilor SCMD din Bucuresti despre desfasurarea manifestatiei publice din ziua de 1 Mai). 

In acest scop, va rugam:
  1. Pana miercuri, 25.04.2012, orele 24.00, sa confirmati, la sindicatulmilitarilor@gmail.com, disponibilitatea dvs. de a participa la acest exercitiu, precizand numarul de membri pe care-i puteti anunta telefonic (10, 15 sau 20 de membri);
  2. Secretariatul General va va expedia numerele de telefon, gradul, numele si prenumele rezervistilor de anuntat, in intervalul 25.04 24.00- 26.04 07.00.
  3. Joi, 26.04.2012, intre orele 12.00-20.00, sa difuzati mesajul; "SCMD va invita sa participati la manifestatia publica ce se va desfasura in Bucuresti, Piata Victoriei, orele 11.00, in ziua de 1 Mai a.c.") la numerele de telefon repartizate de catre Secretariatul General al SCMD.
Concluziile acestui prim exercitiu vor fi publicate pe pagina centrala de internet a SCMD, dupa data de 01.05.2012.

NOTA: Precizam ca aceasta retea centralizata nu inlocuieste retelele proprii de anuntare ale filialelor SCMD. Recomandam acelor membri de sindicat care au sarcini pe linia anuntarii, in cadrul filialelor, sa nu se angajeze si in reteaua centralizata a SCMD.

Cu stima si multumiri,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

30 aprilie - Ziua Infanteriei


Cu ocazia sărbătoririi ZILEI INFANTERIEI, Comitetul de organizare format din:

Gl.Lt. (r) BAHNAREANU Neculai
Col. (r)  TUDOR Marian
Col. (r) MIROIU Ulisse

va depune o coroana de flori la Monumentul INFANTERIEI, situat in Soseaua Kiseleff,  în data de 30 aprilie a.c., între orele 10.30 - 12.00
Coroana se va asigura prin grija SCMD.
După festivitatea de depunere va avea loc o întâlnire colegială (locul va fi comunicat ulterior).
Sperăm în participarea celor care cred că pensionarii militari (și nu numai) nu-și uită niciodată înaintașii.

Gl. Lt. (r) BAHNAREANU Neculai