luni, 29 februarie 2016

In atentia tuturor membrilor SCMD din Capitala (Raspuns unor solicitari)

Doamnelor si domnilor,

La intrebarile dvs. privind situatia de membru al SCMD raspunsul este urmatorul:

Filialele SCMD nu au personalitate juridica, fiind constitutite, din ratiuni de organizare, pentru a usura munca Comitetului Director si a Secretariatului General. In situatia in care conducerile acestor Filiale au abandonat activitatea sau au fost suspendate, dvs. ramaneti in continuare membri de sindicat si va puteti adresa direct Secretariatului General, pentru orice problema, sau persoanei pe care membrii fondatori o vor desemna drept coordonator al activitatii in Bucuresti si jud. Ilfov, dupa mitingul din 6 martie a.c.

Totodata, ca membri de sindicat, puteti face parte, din orice partid sau ONG, cu conditia ca aceasta apartenenta sa nu pericliteze activitatea SCMD. ONG-uri ale rezervistilor sunt cu zecile, dar statutul acestora nu permite activismul in slujba apararii drepturilor fundamentale. Sindicatul ramane sindicat, si va continua sa lupte pentru drepturile tuturor, in pofida incercarilor de destructurare a sa.

Aceasta lupta continua este motivul pentru care nu am avut inca timpul necesar trecerii la reorganizarea Filialelor. In ultima sedinta a Comitetului Director al SCMD s-a discutat aceasta chestiune, urmand sa se ia masurile necesare dupa mitingul din 6 martie a.c., la care va asteptam. SCMD nu accepta nici o solutie de compromis in privinta Legii 223/2015. Luptam pentru abrogarea Art. 40 din OUG nr. 57/2015 si restituirea tuturor drepturilor conexe statutului de rezervist.

Ne revedem pe 6 martie, in Piata Victoriei, incepand cu ora 11.00.

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 23 februarie 2016

Proiect de acord de colaborare intre SCMD si CAR COEZIUNEA SOCIALA
Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Coeziunea Sociala

Sediul central: Str. Pajurei, nr.13,
Sector 1, Bucuresti, cod 013152
Tel. 0736600961, Fax 0314379581

 Catre,
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

In atentia:   Comitetului Director si a Filialelor SCMD
Subiect:      Propunere de colaborare in domeniul financiar

Pentru o eficienta sporita in deservirea intereselor rezervistilor militari si politisti, va supunem atentiei incheierea unui acord de colaborare pe termen nelimitat, incepand cu 01.05.2016, care sa cuprinda urmatoarele clauze:
1.     CAR va prelua sarcina acordarii ajutoarelor in caz de deces pentru familiile acelor membri ai SCMD care vor inainta cereri de adeziune la CAR Coeziunea Sociala, astfel:
a.     SCMD va transfera catre CAR jumatate din cotizatia anuala (60 lei) depusa de catre membrii sai care solicita sa fie si membri ai CAR. Din sumele transferate cu acest titlu, CAR va constitui un fond special. La acest fond, CAR va adauga in fiecare an o dobanda de cel putin 3%.
b.     Cuantumul sumelor acordate ca ajutoare in caz de deces va fi stabilit anual, in sedinta comuna a CD al CAR si CD al SCMD. In nici o situatie, cuantumul ajutorului nu va putea fi mai mic decat contributia totala depusa la acest fond de catre membrul decedat, plus beneficiul anual acumulat.
c.      Pentru evitarea tratamentului discriminatoriu, pentru acei membri ai  SCMD care sunt si membri ai CAR si care si-au achitat cotizatia catre SCMD integral pe anul 2016, pana la data incheierii acordului, suma de 60 lei va fi transferata in contul fondului lor social detinut la CAR Coeziunea Sociala.
2.     Sumele disponibile aflate la dispozitia SCMD (atat la nivel central cat si la nivelul filialelor) vor putea fi transferate sub forma de contract de imprumut, periodic, catre CAR Coeziunea Sociala. Pentru aceste sume, CAR va plati o dobanda de cel putin 3% pe an, in urmatoarele conditii:
a.     Retragerile de la CAR a sumelor necesare unor cheltuieli,vor fi solicitate de catre SCMD prin cereri scrise, respectandu-se urmatoarele termene:
                                                             i.      pentru sume cuprinse intre 500 si 1.000 lei, in 24 de ore;
                                                           ii.      pentru sume cuprinse intre 1.001 si 2.000 lei, in 48 de ore;
                                                        iii.      pentru sume cuprinse intre 2.001 si 5.000 lei, in 7 zile;
                                                        iv.      pentru sume cuprinse intre 5.0001 si 10.000 lei, in 15 zile;
                                                           v.      pentru sume cuprinse intre 10.000 si 20.000 lei, in 25 de zile;
                                                        vi.      pentru sume mai mari de 20.000 lei, in 30 zile.
b.     Comisioanele bancare aferente transferurilor vor reveni in exclusivitate SCMD
3.     Pentru o mai buna coordonare si un control strict al derularii acordului de colaborare, in momentul in care cel putin un numar de 100 de membri de sindicat au devenit si membri ai CAR, se va desemna un reprezentant din Comitetul Director al SCMD care sa faca parte din Comitetul Director al CAR Coeziunea Sociala.
4.  Pentru evaluarea interesului rezervistilor fata de cele de mai sus, propunem derularea unui sondaj de opinie in perioada 23.02 - 31.03.2016.
 Va rugam sa participati la acest sondaj de opinie (clic aici). Va multumim!
COMITETUL DIRECTOR AL CAR
NOTA: Toti participantii la acest sondaj (inclusiv acei care doresc sa ramana anonimi) vor primi rezultatele finale, sub forma de fisier Excell, pe adresa de e-mail indicata de catre fiecare participant.