luni, 25 ianuarie 2016

MULTUMIRI TUTUROR PARTICIPANTILOR

Presedintele S.C.M.D., Biroul Operativ Central si Comitetul Director al S.C.M.D. aduc pe aceasta cale multumiri tuturor participantilor la mitingul desfasurat in Piata Victoriei din Bucuresti, in ziua de 24 ianuarie 2016:
  • membrilor S.C.M.D. din Bucuresti si din toate filialele din tara, participanti, reprezentantului filialelor S.C.M.D. de peste Prut, col. (r) dr. Anatol Munteanu, in mod special Filialei 1, Iasi care si-a coordonat exemplar activitatea cu aceea de la Bucuresti;
  • tuturor asociatilor rezervistilor proveniti din M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., alte Servicii, care au venit in numar impresionant in sprijin;
  • rezervistilor neafiliati vreunei organizatii, care au participat din solidaritate;
  • sindicatelor politistilor “UNIPOL”, “DIAMANTUL” si membrilor S.N.P.P.C. sau sindicatelor din penitenciare, prezenti;
  • numerosilor reprezentanti ai Federatiei Nationale “UNIREA”, a pensionarilor civili;
  • Aliantei Nationale Feroviare si Uniunii Sindicatelor din spitalele C.F.R.;
  • Federatiei Nationale a Muncii (minerii);
  • celor doua Sindicate ale revolutionarilor “SRR-decembrie 89” si “Forta Romania”, B.N.R. si celorlalte asociatii ale revolutionarilor venite din toata tara;
  • Sindicatului Tinerilor Profesori;
  • Sindicatului A.L.P.A.B.;
  • F.R.D.D. si celorlalte ONG-uri ale pilotilor, grefierilor, functionarilor publici si luptatorilor pentru democratie, membrii ai C.N.S.C., prezenti;
  • reprezentantilor Pietii Universitatii;
  •  tinerilor patrioti veniti in Piata Victoriei, dupa ora 12, dupa slujba de duminica;
  • tuturor reprezentantilor fortelor de ordine, pentru ale caror drepturi am luptat si care au fost cu sufletul alaturi de noi.

Fapt interesant, de data aceasta, presa presupusa a fi controlata de gruparea PSD anti Ponta, a trecut evenimentul sub tacere, in timp ce presa “basista” l-a comentat pe larg. Si mai interesant este nu faptul ca autoritatile au transmis catre media, ca am fi fost doar in jur de 1500, ceea ce ar parea normal daca servesc in mod real puterea ci ca au dezinformat si Guvernul cu aceasta cifra. Ceea ce inseamna ca zilele Guvernului sunt numerate si trebuie sa ne grabim cu satisfacerea revendicarilor. Nu am fost nici 1500 (mai multi de atat am fost la simpla pichetare din 28 decembrie 2015) nici 8000 cum au dat cele mai generoase surse. Daca autoritatile mai adaugau un “0” la numarul enuntat de 1500, s-ar fi apropiat poate de realitatea unui miting reusit in conditiile unui ger naprasnic. Important ramane faptul ca Premierul a anuntat ca va negocia cu noi si, indeosebi, faptul ca s-a votat in unanimitate de catre participanti, reintoarcerea noastra in Piata Victoriei, indiferent de rezultatul negocierilor, in jurul datei de 1 Martie (cu probabilitate pe 6 martie).
Inca odata multumiri tuturor.
Cu stima,
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 20 ianuarie 2016

APEL CATRE CAMARAZI - 24 IANUARIE 2016 - INTALNIREA PROMOTIILOR, IN PIATA VICTORIEI, ORA 10.00, BUCURESTI

Toti absolventii de LICEE MILITARE, de SCOLI MILITARE DE OFITERI, DE MAISTRI MILITARI SI SUBOFITERI, de ACADEMII MILITARE (rezervisti si activi) sunt rugati sa ia legatura cu fostii colegi de liceu, de scoala, de academie, chiar de serviciu (unitate militara) sa ne intalnim pe 24 Ianuarie 2016 in Piata Victoriei, ca la intalnirile de aniversare ale promotiilor.
 Haide-ti sa consideram aceasta ADUNARE ca o INTALNIRE DE PROMOTIE! Sa ne adunam, cei care sunt afiliati sau neafiliati la vreo organizatie, pe promotii, cu seful de promotie in frunte si sa purtam o plancarda : ,,PROMOTIA ... (anul)". Cei care sunt aceasi promotie de liceu militar si de scoala militara sa se adune intr-un singur grup (indiferent de arma, specialitate) sub aceeasi plancarda [de ex. PROMOTIA 1964(LICEU; 1968(SCOALA)].
 Sa strigam catalogul, sa pastram un moment de reculegere pentru cei plecati dintre noi (cine se ocupa de catalog si de pancarde? Se pot ocupa cei care s-au ocupat si de organizarea intalnirilor anterioare de promotii sau voluntari). Toti avem catalog sau tabele cu datele de contact ale fostilor colegi. Sa le dam intalnire, sa-i invitam! Cei care dintre noi sunt mai valizi sa-i ajutam pe cei care sunt mai neputinciosi, sunt in baston, in carje sau in carucior (si ei trebuie sa participe alaturi de noi, mai ales ei!)
 Sa avem cate un steag tricolor in mana sau o esarfa, un fular tricolor la gat (se gasesc in librarii sau la magazinele de materiale sportive) si sa intram in Piata Victoriei cantand PE AL NOSTRU STEAG E SCRIS UNIRE!
 La sfarsit sa dansam HORA UNIRII!
[Dupa Adunare ne putem retrage undeva, pe promotii si sa ne cinstim si sa ne onoram intre noi, ca adevarati camarazi. - Bucurestenii se pot ocupa de asta, ei au deja niste locuri de intalniri periodice]
 24 IANUARIE 2016 - INTALNIREA PROMOTIILOR, IN PIATA VICTORIEI, ORA 10.00, BUCURESTI.
CAMARAZI PENTRU TOTDEAUNA!!
(RUGAM PE CEI CARE SE PRICEP LA ASTA, SA POSTEZE ACEST APEL, pe blogul SCMD, blogurile LICEELOR MILITARE si SCOLILOR MILITARE, eu am distribuit aceasta pe fb.)
MULTUMESC!

Alexandru Chiriac <akiriac@yahoo.com>

Nota Secretariatului General:
Pentru organizare si contacte va punem la dispozitie rubrica comentarii pe aceasta pagina de Internet. 

COMUNICAT AL FILIALEI SCMD ARAD

La actiunea de protest din 24.01.2016 SCMD ARAD va participa.
Daca din cel mai indepartat colt de tara si indiferent de vreme noi venim, asa ne asteptam si de la ceilalti camarazi.
Numai asa vom reusi. Nu stati acasa. Nu aveti de ce sta. 

PRESEDINTE  SCMD ARAD 
col(rtg.) ARION VASILE

marți, 5 ianuarie 2016

MASURI PRIVIND MAREA ADUNARE POPULARA DIN 24 IANUARIE 2016


 -         In atentia membrilor SCMD, ai ONG-urilor rezervistilor, ai sindicatelor si ONG-urilor partenere din CNSC –
Doamnelor si domnilor,
SCMD a depus ieri la Primaria Generala a Capitalei, adresa alaturata, solicitand aprobarile pentru manifestatia din 24 ianuarie a.c. O recomandam spre lectura tuturor cetatenilor manipulati de presa si de vasnicii basisti din ministere, cum ca militarii s-ar bate numai pentru cuantumul pensiilor lor. Nu, luptam impreuna pentru anularea practicilor neconstutionale ale guvernelor, pentru salarii si pensii decente atat pentru civili cat si pentru militari. Luptam pentru drepturile militarilor dar si ale parintilor, sotiilor si copiilor nostri civili!
Noi, SCMD, continuam in rezerva sa ne facem datoria sacra a militarului de aparator al democratiei constitutionale si al drepturilor intregii natiuni. Drepturi si sociale si nationale! Si aceasta pentru ca urmam inca indemnul lansat in urma cu 195 de ani, la Pades, de un locotenent in rezerva: Patria este norodul iara nu tagma jafuitorilor”! 
Drept urmare, convocam pe 24 ianuarie, in Piata Victoriei, in vechea traditie ostaseasca, “Adunarea Norodului” adica “Tara”. Numai uniti vom putea apara dreptul la existenta demna, al generatiilor actuale, al celor viitoare, al insasi natiunii si statului, omagiind sacrificiile inaintasilor care ne-au lasat mostenire o Tara, numita Romania, de care isi bat joc profitorii externi si interni, de 26 de ani!
Celor care doresc sa participe la eveniment, le solicitam sa transmita datele necesare (numar de participanti, mijloace de deplasare, etc.) pe e-mail sau telefonic, Secretariatului general al SCMD.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU