luni, 14 aprilie 2014

Consideratii asupra infanteriei romane la ceas aniversarArma cu cea mai indelungata existenta in istoria militara a romanilor, cu bogate traditii de lupta si jertfe pe masura, date pe campurile de batalie, infanteria romana sarbatoreste anul acesta, la 30 aprilie, 184 de ani de la crearea sa ca structura militara moderna.
La 30 aprilie 1830, prin hotararea de a se forma, in Muntenia, 6 batalioane de pedestrime si 6 escadroane calarime, iar in Moldova un batalion de pedestrime si un escadron de cavalerie, s-a nascut  INFANTERIA ca arma moderna a Principatelor Romane.

Cea mai veche dintre arme, supla si mai putin costisitoare decat alte arme, infanteria este, in prezent, adaptata la varietatea de interventie simetrica si asimetrica intr-un mediu fluid,  oferind comandantilor interarme posibilitati multiple de intrebuintare a acesteia.

Acum, in anul aniversar al armei infanterie, gandul si indemnul care ne provoaca este acela ca infanteristii armatei noastre trebuie sa continuie in a-si face datoria cu aceeasi onoare si demnitate ca pana in prezent. Am dovedit tarii si aliatilor nostri faptul ca infanteria romana isi probeaza cu succes calitatile individuale si colective, in misiunile de aparare a tarii si in operatiile in sprijinul pacii, sub egida ONU, NATO si UE.

Rezervistii militari infanteristi isi omagiaza eroii intrucat jertfele de sange din trecut si din prezent reprezinta sacrificiul suprem dat natiunii romane.

LA MULTI ANI INFANTERIEI ROMANE!
 
COMITETUL DE ORGANIZARE
Gl. Lt (r) Neculai Bahnareanu
Col. (r) Ulisse Miroiu   
Col. (r) Marian Tudor 
Lt. Col. (r) Rinciog DumitruNOTA:

Conform traditiei, infanteristii rezervisti din SCMD, vor depune o coroana de flori la Monumentul Infanteriei (Sos Kiseleff – vizavi de Muzeul Taranului Roaman), in data de 23 aprilie 2014, intre orele 11.30-12.30,  iar incepand cu orele 13.30 programul va continua la localul public CALISSE (contra cost), langa Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport. 


Cu ocazia Zilei Fortelor Terestre, SCMD va depune o coroana de flori la Monumentul Eroilor cazuti in teatrele de operatii, in aceeasi zi, intre orele 11.30-12.30.


Detalii puteti obtine la la dl. Col. (r) Ulisse Miroiu, tel. 0786082019.