marți, 25 februarie 2014

Pichetarea Palatului Victoria

Incepand de ieri, 24.02.2014, reprezentantii tinerilor jandarmi, politisti de frontiera si ISU, disponibilizati abuziv si ilegal, cu consecinte tragice pentru natiune (vezi cazul lui Iovan) in 2011, de catre "branconierul" Igas, isi cer dreptatea in Piata Victoriei, in baza promisiunilor facute dar neonorate de catre liderii muribundului USL, prin semnarea protocolului cu SCMD, in numele CNSC, la 14 iulie 2012.

Protestatarii sunt hotarati sa intre in greva foamei, considerand ca au ajuns bataia de joc a conducerii MAI. La cererea lor, prezentam alaturat memoriile pe care le-au trimis premierului Romaniei si ministrului de Interne.

Ii asiguram pe protestatari de intregul nostru sprijin.PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 21 februarie 2014

Informare privind primirea la Bucuresti a Biroului Operativ al Filialei SCMD Chisinau

In perioada 17-18.02.2014, la sediul central al SCMD s-a prezentat Biroul Operativ al Filialei 1 Chisinau - filiala formata  exclusiv din veterani ai razboiului din 1990-1992 de la Nistru. 
Biroul Operativ al filialei, alcatuit din:


  • Mr. (r) Stati Alexei
  • Mr. (r) Safarmatov Arslan
  • Lt. (r) Nartea Boris
Delegatia fratilor de peste Prut a adus dosarele membrilor de sindicat  si a primit  documentele de acreditare pe langa oficialitatile din Chisinau.

De asemenea, colegii din Republica Moldova ne-au informat asupra conditiilor lor grele de viata, indeosebi in ceea ce priveste precaritatea asigurarii medicale, si ne-au solicitat interventia la autoritatile romane astfel incat sa se gasesca o solutie pentru ca veteranii razboiului din 1990-1992 de pe Nistru, indeosebi cei raniti si invalizi, sa poata  beneficia de serviciile  oferite de complexele de odihna si tratament aflate in administrarea MApN si MAI din Romania.