vineri, 26 aprilie 2013

Detalii privind refuzul Primariei Municipiului Bucuresti la cererea SCMD de a organiza o manifestatie publica in zona Piata Universitatii


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Comitetul Director
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
E-mail sindicatulmilitarilor@gmail.com Site http://sindicatulcmd.blogspot.com          Telefon  0725562223,  Fax  0318177371
Cont: BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263
Nr . 369/04.04.2013.2013

                                                                                                     
           Catre,

PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI


DOMNULE PRIMAR GENERAL,                            

Va aducem la cunostinta ca in perioada 19 – 30 aprilie, 2013, intre orele 10.00-19.00, se vor desfasura in Bucuresti actiuni, organizate de catre SCMD, la Parcul Coltea , dupa cum urmeaza :
·                     In ziua de 19.04.2013, o «Conferinta de presa - manifestatie «, cu participarea  delegatiilor tuturor filialelor SCMD din tara si a altor categorii de militari in rezerva, retragere si veterani de razboi, nemembri de sindicat, ca invitati din partea ONG-urilor militare. Numar estimativ de participanti : 2000 (doua mii) de persoane ;
·                     In perioada 20 – 30.04.2013, dorim sa asiguram o pichetare permanenta in aceeasi zona, in acelasi interval orar, pentru continuarea dialogului cu media, doar cu reprezentanti ai filialelor si invitati din Bucuresti si Ilfov. Numar estimativ de participanti : 300 (doua sute) de persoane. 
Scopul actiunilor este acela de a atrage atentia mass-media asupra legitimitatii solicitarilor SCMD, transmise guvernului si conducerii USL, in zilele de 02 si 04.martie a.c. si de a veni in sprijinul persoanelor din guvern si parlament, care actioneaza in sensul promulgarii unei legi reparatorii pentru rezervisti, inainte de promulgarea Legii Pensiilor Militare de Stat.
Din partea noastra sunt imputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare, col. (r) dr. Mircea DOGARU – tel. 0736601.020, cpt.cdor. (r) Razvan SIRBU – tel. 0736.600.973 si col. (r) Mihail–Adrian STEFAN – tel. 0736.600.974, astfel incat actiunile sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta. Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarilor va purta insemnele distinctive ale SCMD.
Pentru asigurarea sonorizarii, organizatorii vor folosi urmatoarele mijloace tehnice proprii: autoturismele Dacia B-188-SCM, ori B-23-NWK, statie de amplificare mobila, boxe audio. In conformitate cu art. 12, lit. d) din Legea 60/1991, vom asigura delimitarea spatiului de desfasurare al activitatilor.
In sprijinul bunei desfasurari a actiunilor, solicitam din partea Primariei si a organelor de Politie si Jandarmerie sa ia urmatoarele masuri:
·         din partea Primariei - aprobarea locului de desfasurare a actiunilor;
·         din partea Politiei si Jandarmeriei - asigurarea locului de desfasurare a actiunilor.

Cu stima si multumiri,
PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 24 aprilie 2013

Consideratii asupra infanteriei romane la ceas aniversar


Arma cu cea mai indelungata existenta in istoria militara a romanilor, cu bogate traditii de lupta si jertfe pe masura, date pe campurile de batalie, infanteria romana sarbatoreste anul acesta la 30 aprilie, 183 de ani de la crearea sa ca structura militara moderna.
Rememoram, la 30 aprilie 1830, prin hotararea de a se forma in “Vlahia” 6 batalioane de pedestrime si 6 escadroane calarime, in Moldova un batalion de pedestrime si un escadron de cavalerie, INFANTERIA, ca arma moderna a Principatelor Romane.
Cea mai veche dintre arme, supla si mai putin costisitoare decat alte arme, infanteria este in prezent adaptata la varietatea de interventie simetrica si asimetrica intr-un mediu fluid oferind comandantilor interarme posibilitati multiple de intrebuintare a acesteia.
Acum in anul aniversar al armei infanterie, gandul si indemnul care ne provoaca este acela ca infanteristii armatei noastre trebuie sa-si continuie in a-si face datoria cu aceeasi onoare si demnitate ca pana in prezent. Am dovedit tarii si aliatilor nostri faptul ca infanteria romana isi probeaza cu success calitatile individuale si colective in misiunile de aparare a tarii si de operatii in sprijinul pacii, sub egida ONU, NATO si UE.
De asemenea, pentru rezervistii militari infanteristi sau de alte arme si specialitati militare este imperios necesar sa continue actiunile legale impotriva structurilor politice efemere din arcul puterii care, cu intentie sau din culpa, incalca prevederile Constitutiei Romaniei, in detrimentul celor care si-au facut pe deplin si cu onestitate datoria sub drapelul de lupta tricolor.

LA MULTI ANI INFANTERIEI ROMANE!

Conform traditiei, infanteristii rezervisti din SCMD, vor depune o coroana de  flori la Monumentul Infanteriei (Sos Kiseleff – vizavi de Muzeul Taranului Roaman), in data de 30 aprilie 2013 orele 12.00,  iar incepand cu orele 14.30 programul va continua la localul public CALISSE (contra cost) , langa Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport.
Adresam totodata rugamintea tuturor infanteristilor din filiale sa organizeze manifestari similare.

COMITETUL DE ORGANIZARE
Gl. Lt (r) Neculai Bahnareanu, 0736600968
Col. (r) Ulisse Miroiu   0722376126
Col. (r) Marian Tudor  0736601050

joi, 11 aprilie 2013

Opinii cu privire la pregatirea manifestatiei publice pe care SCMD o va desfasura la 19.04.2013 in zona Piata Universitatii

Stimati colegi,
Am numarat componenta structurilor de conducere ale SCMD (centrale si de la filiale) asa cum apar ele publicate pe pagina filialelor: http://filialescmd.blogspot.ro/In urma centralizarii rezultatelor, "am descoperit" ca din aceste structuri de conducere fac parte 522 membri (cifra, probabil, nu este exacta dar foarte aproape de realitate). Or fi multi, or fi putini, nu este caderea mea sa apreciez. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca, desi mai sunt 8 (opt) zile pana cand urmeaza sa aiba loc actiunea stabilita de Comitetul Director, reactiile "vizibile" din partea celor 522 sunt firave. Cu cateva exceptii!

Ma asteptam, cel putin mediatic, la o avalansa de proportii a actiunilor "ofensive" din partea Birourilor Operative (comunicate, chemari etc.). In loc de asta, tacere sau repetarea neutra a comunicatelor BO SCMD (central). Cu cateva exceptii!
Nu mi-am inchipuit si nu-mi inchipui ca, daca organizatorul actiunii este CD/SCMD, BO ale filialelor au numai rolul "sa comunice pana la data de 15.04.2013 numarul  de participanti". TREBUIE SA DEVENIM AGRESIVI PE BLOGURI, FACEBOOK, IN PRESA LOCALA si in tot ceea ce inseamna mijloc de comunicare pe tema participarii la actiunea din 19 aprilie. Celor 522 trebuie sa ne alaturam si noi, cat mai multi. In actiune, nu in asteptare strategica!

Stimati colegi,
Subscriu total opiniei Domnului General Mandu: de reusita actiunii din 19 aprilie depinde mai mult decat oricand viitorul SCMD. Pe 20 aprilie vom fi recunoscuti ca o forta reala si credibila sau ne vom auto-neutraliza si vom deveni "filiale onorifice"!
Ne-au mintit si ne-au batjocorit toti - parlamentari, presedinte, prim-ministru, ministri, judecatori -, indiferent de culoarea sau sustinerea politica. S-au schimbat trei randuri de "puteri", fara ca drepturile noastre furate sa ne fie redate. Si-au incalcat, rand pe rand, promisiunile si au "facut ceva" pe acordurile incheiate. Si noi ce facem, speram in vremuri mai bune? Nu sunt sperante, sunt iluzii!
Cat despre "ultimii de cart la putere", ascultati vorbele doamnei
Cristina Anghel: "Noi am mintit, nu ne tinem de cuvant. Suntem mai rai decat pedelistii. De la ei se putea astepta, dar cand vii pe un val de speranta de 70%, cand le spui oamenilor in ochi ca astia au fost niste nenorociti, iar tu uiti de promisiunile astea, nu e corect, nu e cinstit! ... Eu cred ca daca nu te tii de cuvant, primesti inapoi tot raul pe care l-ai facut, toate nenorocirile se intorc impotriva ta si a celor dragi tie ca un bumerang. Nemerniciile nu sunt iertate. Trebuie sa fim corecti si cinstiti fata de oamenii care ne-au trimis in Parlament, nu merita cosmetizari din partea noastra. Eu nu stiu cum oamenii ne mai suporta...". Oare ce-ar fi daca am invita-o pe distinsa doamna la actiunea noastra?
Sau/si pe dl. lt. Gheorghe Alexandru. Sau/si pe alti senatori si deputati, cu riscul de a fi ovationati sau huiduiti!
Exponentii minciunii si perpetuarii batjocurii sunt doi: Ponta si Antonescu! Ei sunt Puterea! Ei au mintit! Ei sunt oamenii fara onoare! Daca pe acestia ii vom face sa simta raceala raului care se intoarce impotriva lor, vom reusi. Cu duritate si fermitate, trebuie sa ne perceapa ca fiind PUTERNICI, OSTILI SI NEIERTATORI! Altfel, totul va fi in zadar.
Daca in Bucuresti iar vom fredona cantecele lui Socaciu sau vom zbiera impotriva lui basescu (chiar daca o merita!), cei doi sefi de partide vor vinde in continuare gogosi, noua si opiniei publice. Si iar ne vor folosi, politic!
Trebuie sa le spunem raspicat celor doi ca "nemerniciile nu sunt iertate" la nesfarsit. Fara compromisuri!
Acesta este punctul meu de vedere cu privire la actiunea SCMD din 19.04 2013, pe care inteleg sa vi-l impartasesc si dumneavoastra.

Cu stima,

Ion Martin, col. (r.)

SCMD Filiala Sector 6 Bucuresti - membru