miercuri, 30 ianuarie 2013

Comunicat al presedintelui SCMD

Catre domnii presedinti de filiale,

Stimati camarazi,

La nivel central suntem pe cale de a obtine, in discutiile permanente cu factorii de decizie si, mai nou, cu responsabilii FMI pentru Romania, ceea ce ne-am propus ca obiective imediate.
Din considerente lesne de inteles, nu facem publice toate demersurile, dar domnii vicepresedinti responsabili de zone, vor fi in masura, dupa sedinta CD de marti, sa va ofere detaliile necesare. Rugamintea mea este sa fiti in permanent contact cu domniile lor si sa le comunicati orice nemultumire sau initiative. In aceeasi masura doresc sa fiu informat direct, pentru a putea negocia si exploata oportunitatile favorabile SCMD.

Intrucat presiunea este maxima, si opiniile membrilor SCMD converg catre doua solutii extreme:

  1. Continuarea negocierilor si sprijin exclusiv dat USL pana la atingerea obiectivelor noastre;
  2. Ample actiuni protestatare sau gesturi de imagine,
va recomand ceea ce voi recomanda si CD, in speranta unei decizii unanime:

  1. Deocamdata, procedati la nivel local, asa cum au procedat filialele din Arges, cu rezultate maxime in relatia cu cei pe care i-ati sustinut in alegerile locale, generale si la Referendum. Pentru detalii, va rog sa luati legatura cu dl. vicepresedinte Popescu Victor, presedintele Filialei 1 Pitesti sau cu dl Gl. Mandu Petrisor, presedintele Filialei 1 Brasov. Copilul care nu tipa nu primeste de mancare! Este mai important ca Guvernul sa primeasca semnale din toata Tara, decat doar de la Centru, semnale care vor servi negocierilor Centrului.
  2. In situatia in care una dintre filiale decide sa faca un gest de imagine la Bucuresti, rugamintea este sa ne anuntati pentru a obtine si aprobarile necesare si sprijinul general al societatii civile. In acest sens va anunt ca, mai tinerii nostri camarazi proveniti din MAI vor picheta Ministerul Justitiei, in curand, pentru bataia de joc de care au parte in instante, in legitima lor cerere de anulare a abuzurilor si reincadrare.
  3. Filialele care au realizat déjà o buna cooperare cu reprezentantii USL sunt rugate sa se abtina de la comentarii in ceea ce priveste actiunea filialelor care au parte, in plan local, de parteneri dezinformati sau surzi la durerile noastre.
  4. Abia dupa ce vocea Tarii se va face simtita la Guvern, prin semnale venite din toate marile orase, vom lua decizia gestului final (daca va mai fi nevoie).
  5. In aceasta situatie, va rog respectuos sa luati atitudine in privinta celor care fac jocul basist si va sugereaza sa convocam un CNR acum, ca sa ramanem si fara bani (numai avocatii ne-au costat pana la ora actuala 5 miliarde) si sa nu rezolvam altceva decat sa ne torpilam sansele maxime pe care le avem in aceste momente de a ne atinge obiectivele. Fac apel la calitatea dvs. de militari pana la moarte, rugandu-va sa aveti incredere in cei care va reprezinta la toate nivelurile. Haosul si gesturile anarhice dictate de disperare nu pot servi decat inamicului.
Transmit aceasta rugaminte, avand date precise in ceea ce priveste diversiunile basiste si presiunile la care suntem supusi, ca si “stimulii” carora va trebui sa le facem fata, pentru a dovedi natiunii romane in ansamblu, ca suntem adevaratul portdrapel al drepturilor tuturor si al democratiei constitutionale in Romania.

Reiterez invitatia de a iesi toti in strada, pe intreg cuprinsul tarii, la primul zvon ca d-nii ministri Mircea Dusa  si Radu Stroe vor fi demisi, sau ca dl. gl. Corneliu Dobritoiu va fi schimbat din functia de presedinte al Comisiei de aparare a Senatului.

Si transmit, totodata, d-nei primar, Lia Olguta Vasilescu, al Craiovei, rugamintea de a nu da curs provocarilor la care este expusa in ceea ce ma priveste si de a admite ca sunt aceeasi persoana alaturi de care a luptat in ultimii opt ani.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU