luni, 28 martie 2011

Doamnei General Maria Lupu


Prezenta scrisoare a fost deja expediata destinatarului.


Doamnei General Maria Lupu,
Sef Directia financiar contabila , din Ministerul Apararii Nationale.

Stimata doamna general, in urma urmaririi de catre mine a unor comunicate date de dumneavoastra in mass-media audiovizuala si scrisa,nu prea am inteles anumite probleme, de aceea va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari pentru clarificarea unor situatii create de masurile luate de ticalosii din coalitia guvernamentala PDL – UDMR, privind pensiile militarilor indiferent de structura ministeriala :
- Ce intelegeti dumneavoastra prin “ cariera militara completa “, in baza legii vechi dar si in baza legii noi data de ticalosii de Basescu si Boc ?
- Ce intelegeti dumneavoastra prin “ stagiu complet de cotizare “ a unui cadru militar roman, in baza legii vechi, dar si in baza legii noi data de ticalosii de Basescu si Boc?
- Ce intelegeti dumneavoastra prin “ pensie militara completa “ a unui cadru militar roman, in baza legii vechi, dar si in baza legii noi data de ticalosii de Basescu si Boc?
- Daca intelegeti principiul juridic “ neretroactivitatea “ din legislatia romaneasca aflata in vigoare in Romania ? Ce intelegeti prin respectarea “ Dreptului de Patrimoniu “ , respectiv “ Dreptul de proprietate “ castigat legal de cetateni, respectiv de pensionarii militari, indiferent de structura din care provin acestia ?
Rog ca raspunsurile la intrebarile de mai sus sa aiba la baza, legislatia dupa care au iesit cadrele militare in rezerva pana in 2010, castigandu-si dreptul de pensie, si in paralel, legislatia dupa care taiati drepturile castigate de acestia drepturi banesti care au fost castigate in baza legilor aflate in vigoare la data trecerii in rezerva.
In incheiere, va retin atentia cu urmatoarele:
- Stimata doamna general, eu ca femeie medic, Observator O.N.U. in cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii ( O.M.S. ), absolventa de UMF, pe vremea Oranduirii comuniste, si care am executat serviciul militar TR ( Termen Redus ) si am urmat cursurile Scolii de Ofiteri in rezerva obtinind gradul de “ sublocotenent “ in rezerva de arma “ medicina militara “ si “ infanterie “, imi aduc aminte cu drag de zilele petrecute sub arme, unde am invatat cu adevarat ce inseamna “ Ordinea “ , “ Disciplina ”, “ Profesionalismul “, “ Onoarea “ , “ Demnitatea “, “ Responsabilitatea “ si chiar “ Iertarea “, am invatat respectarea Legilor si Regulamentelor militare, dar mai ales am invatat Respectul fata de Om, fata de fiinta omeneasca de langa noi, si respectul cuvantului dat, si nu in ultimul rand respect pentru uniforma militara si insemnele Armatei si Statului roman.
La data trecerii in rezerva, am primit in dar ca recompensa militara o uniforma militara de postav, cu insemnele militare, cu acele pambligute rosii cu dungulite albe in zig-zag, care arata ca am fost T.R.-ista, si stelutele de sublocotenet, uniforma care o pastrez si azi in dulap, alaturi de rochia mea de mireasa. Deci la loc de cinste.
Si sa stiti ca toate lucrurile invatate, mai sus mentionate, mi-au folosit si imi folosesc in viata de zi cu zi ca sotie, ca mama si mai ales ca medic.
De ce am spus cele de mai sus ?
Zilele trecute v-am vazut pe posturile de televiziune, pe dumneavoastra imbracata in uniforma militara a Armatei romane, anuntand cu cinism recalcularea pensiilor militare, ale pensionarilor militari, pensii care au fost acordate in baza legilor aflate in vigoare la datele trecute.
Doamna general, Eu nu primesc pensie militara, pentru-ca nu am fost cadru militar activ ca femeie ofiter, dar Constiinta mea de Om, Respectul fata de acesti oameni care si-au facut datoria fata de tara si popor, acesti oameni care si-au desfasurat activitatea o viata, pe santierele tarii construind baraje pe cursurile de ape, construind Transfagarasanul,construind Canalul, construind locuinte pentru oameni, uzine, fabrici, si multe altele, dar nu in ultimul rand instruindu-se permanent in poligoanele de instructie, indeplinind misiuni de risc, participand la aplicatii interne si internationale, deci constiinta si respectul nu ma lasa sa nu va reamintesc dumneavoastra si ticalosilor de Basescu, Boc si camarilele lor de PDL-isti si UDMR-isti, ca in timpul cat acesti oameni minunati si cu simtul datoriei, numiti “ militari “ isi faceau datoria, familiile lor ramaneau acasa descurcandu-se cum puteau, dar mai ales dorul copiilor fata de tata sau mama, dupa caz,parinti care erau plecati in misiuni, nu se poate uita.
Multi din acesti rezervisti – pensionari militari, la varsta de 40 – 50 de ani, sufera de boli profesionale, de boli cauzate de mediul in care au lucrat. De exemlu, foarte multi pensionari militari, inca de pe timpul carierei raman cu auzul scazut sau chiar il pierd, cazuri intalnite la cei din artileria terestra sau antiaeriana, tanchistii care au ramas cu sechele, ei nu pot sa adoarma din cauza zgomotului de motoare care le persista in urechi, ca sa nu mai vorbim de cei care au lucrat in sisteme cu campuri electromagnetice, cu curenti de inalta tensiune, sisteme care le-au imbolnavit sangele si creierul celor care au fost la Radiolocatie sau Transmisiuni. De curand am avut doi pacienti care aveau des hemoragii de sange pe nas, si s-a constatat la control ca sufera de boli grave datorate campurilor electromagnetice. Unii sunt bolnavi si nici nu stiu ca li se trage de la locurile de munca de unde au fost. Dar mai suntem si medici care ne facem datoria asa cum si-au facut-o ei si incercam sa ii ajutam cat mai putem, pentru-ca unii din neglijenta nu se cauta la medic.
Deci se merita ca acesti oameni sa sufere acum din cauza guvernantilor?
In alta ordine de idei va mai retin atentia fata de uniforma militara. Doamna general, nu patati prin faptele voastre onoarea si demnitatea militara, pentru-ca oamenii politici, guvernele vin si pleaca, dar militarii in exercitiu trebuie sa-si pastreze verticalitatea si respectul fata de uniforma militara si camarazii sai.
Spun acestea pentru-ca va vad vorbind asa cu o pasiune de “ reformele “ guvenarii ticaloase PDL-UDMR, de parca si dumneavoastra ati fi membra de partid.
Nu uitati ca sunteti urmasa eroinelor in uniforma militara care si-au dat viata cu onoare pentru Armata romana pentru tara, pentru popor.
Nu uitati ca sublocotenent Ecaterina Teodoroiu a udat cu sangele ei uniforma militara dandu-si viata pe front pentru libertatea romanilor. Nu uitati doamna general ca uniforma militara udata cu sange este sfanta pentru ostasi, pentru popoprul roman.
Azi am vazut la stiri, cum o doamna lt. col. in rezerva plangea si anunta cum a pierdut din pensie in urma recalcularii “ Emil-iste Boc-iste “. Nu era de ajuns ca aceasta femeie ofiter pensionara, dar si mama si-a pierdut fiul in razboiul din Irak? Acum drept “ rasplata “, Basescu si Boc, PDL-ul si UDMR-ul o “ recompenseaza “ cu taierea de pensie militara ? Doamne ce zile a ajuns aceasta mama de erou.
Nu uitati ca oamenii politici vin si pleaca, dar dumneavoastra veti ramane alaturi de camarazi, si nu uitati ce va spun eu ca femeie, ca doctorita, ca mama, ca rezervista, ca intr-o zi mania lui Dumnezeu si mania poporului ii va ajunge pe ticalosii de Basescu, Boc si nemernicii de PDL-isti – UDMR-isti, care au umilit Armata si poporul.
Astept raspuns si sper ca aceasta scrisoare va va pune pe ganduri.

NOTA : impreuna cu alti medici si diplomati romani vom adresa un Memoriu Reprezentantilor Natiunilor Unite - Organizatiei Mondiale a Sanatatii, si Comandamentului N.A.T.O., prin care vom denunta masurile neconstitutionale si inumane luate impotriva poporului roman de catre Traian Basescu, Emil Boc, si camarila PDL - UDMR, masuri care duc la infometarea poporului roman, la punerea in pericol a sanatatii populatiei, la abandonul scolar in masa de catre copii din cauza saraciei, la umilirea militarilor si politistilor si altor categorii militare, la umilirea pensionarilor militari s.a.m.d.

Cu stima,
Dr. Axinia Hera,

Medic primar, locotenenta in rezerva si membra O.M.S.

sâmbătă, 26 martie 2011

Avocat: Deciziile de recalculare a pensiilor militare de după 23 decembrie 2010 sunt nule de drept

de Adrian Mosoianu in News pe 25 Martie 2011


Toate deciziile de recalculare a pensiilor militare emise după data de 23 decembrie 2010 sunt nule de drept, a declarat, pentru Săptămâna Financiară, avocatul Costel Gîlcă, care reprezintă Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) în mai multe procese legate de contestarea recalculării pensiilor militare.
Argumentul său este acela că noua Lege 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că, începând cu data de 23 decembrie 2010, în cadrul ministerului există o nouă structură organizatorică responsabilă cu pensiile, şi anume Casa de Pensii Sectorială a MAPN. Însă în pofida acestui fapt, deciziile de recalculare a pensiilor militare au fost emise în continuare, şi după această dată, de către Direcţia Financiar-Contabilă a MAPN.
Mai mult, deşi Legea 263/2010 prevede că atribuţiile, organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale trebuiau stabilite prin hotărâre a Guvernului adoptată în termen de 30 de zile de la data publicării Legii (20 decembrie 2010), respectiva hotărâre de Guvern a fost adoptată doar pe data de 16 martie 2011, fiind publicată în Monitorul Oficial pe 24 martie 2011.
„Legea prevede că, începând cu 23 decembrie 2010, în cadrul MAPN, de pensiile militare se ocupă Casa de Pensii Sectorială a ministerului, însă Direcţia Financiar-Contabilă a MAPN a continuat să emită decizii de recalculare a pensiilor şi după aceasta dată, fără să existe nici o dispoziţie tranzitorie prin care să se arate că, până la înfiinţarea efectivă a caselor de pensii sectoriale prin hotărâre de Guvern, atribuţiile referitoare la pensii se exercită tot de vechile structuri organizatorice responsabile cu pensiile. Am certitudinea că instanţa ne va da dreptate în această privinţă”, a arătat Gîlcă.

Legea 263/2010 prevede că respectivele case de pensii sectoriale se înfiinţează în subordinea MAPN, MAI şi SRI, fiind succesoare de drept ale structurilor organizatorice responsabile cu pensiile din instituţiile menţionate, însă nu stipulează şi desfiinţarea acestora din urmă. Desfiinţarea acestor structuri este prevăzută abia în hotărârea de guvern privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale, adoptată pe 16 martie şi publicată pe 24 martie.
Decizii de recalculare anulate
Tribunalul Teleorman a admis, vineri, primele acţiuni ale cadrelor militare disponibilizate prin care s-a solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, potrivit avocatului Gîlcă, la nivelul întregii ţări fiind înregistraţi peste 12.000 de reclamanţi aparţinând SCMD.Gîlcă a precizat că nu a văzut încă motivarea sentinţei Tribunalului Teleorman.

Reclamanţii solicitaseră, pe lângă anularea deciziilor de recalculare emise de MAI şi revenirea la cuantumul anterior al pensiei, stabilit pe baza legislaţiei de dinainte de Legea 119/2010, plata diferenţei dintre pensia iniţială şi cea recalculată până la repunerea în plată a pensiei iniţiale sau până la o nouă recalculare. De asemenea, s-a solicitat şi plata dobânzii legale şi a indicelui de inflaţie aferente sumelor reprezentând diferenţa dintre pensia iniţială şi cea recalculată, pe perioada până la data plăţii efective a pensiei iniţiale.
Istoric
Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010. Instanţa a apreciat, în motivarea deciziei, că HG 735 discriminează beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare. ICCJ a precizat că HG 735/2010 - act administrativ unilateral cu caracter normativ - produce efecte „erga omnes”, ca şi sentinţa contestată cu recurs.
Suspendarea aplicării HG 735/2010 s-a dispus până la o hotărâre definitivă privind anularea actului normativ.
Legea 119/2010, ale cărei norme de aplicare erau incluse în HG 735/2010, a rămas însă valabilă, fiind necesară însă o nouă ordonanţă de urgenţă, cu o nouă metodologie de recalculare a pensiilor militare.
Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, OUG 1/2011 care reglementează noua metodologie de recalculare a pensiilor militare. Potrivit acesteia, procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul acestui an, iar instituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi să transmită adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.

vineri, 25 martie 2011

Recalcularea pensiilor militare, anulată de Tribunalul Teleorman


Tribunalul Teleorman a admis, vineri, primele acţiuni ale cadrelor militare disponibilizate prin care s-a solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, fiind vorba despr 16 dosare, a declarat vineri, avocatul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Costel Gîlcă.


Costel Gîlcă a precizat că sunt peste 12.000 de reclamanţi din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prima decizie fiind cea de la Tribunalul Teleorman, scrie Mediafax.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010. Instanţa a apreciat, în motivarea decizie, că HG 735 discriminează beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare. ICCJ a precizat că HG 735/2010 - act administrativ unilateral cu caracter normativ - produce efecte "erga omnes", ca şi sentinţa contestată cu recurs.

Suspendarea aplicării HG 735/2010 s-a dispus până la o hotărâre definitivă privind anularea actului normativ.

Legea 119/2010 ale cărei norme de aplicare erau incluse în HG 735/2010 a rămas însă valabilă, fiind necesară însă o nouă ordonanţă de urgenţă cu o nouă metodologie de recalculare a pensiilor militare.

Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, OUG 1/2011 care reglementează metodologia de recalculare a pensiilor militare, care stabileşte că procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul acestui an şi că instituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.

Decizia de a emite ordonanţa a fost luată după ce Curtea Constituţională a declarat ca neconstituţională hotărârea privind recalcularea tuturor pensiilor din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

http://www.dcnews.ro/2011/03/recalcularea-pensiilor-militare-anulata-de-tribunalul-teleorman/

IN TARA IN CARE SE DORESTE "IESIREA PE CALE NATURALA DIN SISTEMUL DE PENSII PUBLICE"

IN TARA IN CARE SE DORESTE "IESIREA PE CALE NATURALA DIN SISTEMUL DE PENSII PUBLICE",
ATENTIUNE POPOR ROMAN ! IA AMINTE....

Moartea ultimului infanterist


Scris de : Ion Petrescu 2011-03-21 00:26


Întâmplarea face ca in zilele acestui martie, ultimul infanterist american, din Primul Război Mondial, Frank Buckles, să fi fost înhumat în Cimitirul Naţional Arlington. La ceremonia funerară au ţinut să asiste, din proprie iniţiativă, în afară de rude, şi câteva sute de americani.
Ion Petrescu
Neanunţaţi, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au sosit la capela cimitirului, dorind să îşi aducă omagiile lor celui trecut dincolo de Styx…
Onorabilul Frank Buckles a murit pe 27 februarie a.c., la venerabila vârstă de 110 ani! Curând după aceea,Obama a ordonat ca steagurile de la Casa Albă şi de la clădirile instituţiilor federale să fie coborâte lajumătatea catargului, în onoarea veteranului din prima conflagraţie modială.
Dar o cerere a fiicei veteranului, Susannah Buckles Flanagan – precizează Associated Press -, ca sicriul tatălui său să fie depus în Rotonda Capitoliului, pentru a onora, nu numai memoria sa, ci şi pe toţi veteranii de război americani, a fost refuzată de liderii Congresului!
Vizita la cimitir, a lui Obama şi Biden, care nu au participat la serviciul funerar, a avut loc după două săptămâni de dezbateri publice aprinse, asupra modului cum ar trebui onorat ultimul infanterist, din Primul Război Mondial.
Gestul preşedintelui şi al vicepreşedintelui ţării a fost apreciat de senatorii care au susţinut ideea de a fi depus sicriul la Capitoliu.
Secretarul pentru problemele veteranilor, Eric Shinseki, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, Peter Chiarelli, şi sergentul major Raymond Chandler, subofiţerul cu funcţia cea mai înaltă în ierarhia infanteriei americane, au participat la înhumare.
Garda de onoare se afla la mică distanţă de locul unde este îngropat generalul John Pershing, care a fost, în Primul Război Mondial, comandantul lui Frank Buckles.
Un nou locaş de veci era proaspăt săpat, aproape de piatra de mormânt a lui Pershing – pentru cel mai longeviv dintre foştii săi subordonaţi.
În onoarea veteranului au fost bătute tobele, ca atunci când erau înmormântaţi camarazii săi, căzuţi în luptă. Iar sicriul, acoperit cu drapelul naţional, a fost adus pe un cheson tras de şapte cai maro.
Focurile de armă, ale gărzii de onoare, au fost salutul final pentru conaţionalul care a reamintit americanilor modestia militarilor ce au luptat acolo unde i-a trimis patria.

La ei armata fiind respectată şi de Preşedinte...

vineri, 11 martie 2011

Comunicat Departament Organizare, nr. 6 din 11.03.2011

APEL CATRE BUCURESTENI

In zilele de 14,15 si 16 martie a.c, vor avea loc actiuni de protest ale SCMD, pentru a spune un UN NU HOTARAT PIERDERII DE CATRE REZERVISTI A STATUTULUI DE MILITAR, UN NU HOTARAT REVIZUIRII PENSIILOR (ADICA PIERDERII A CEEA CE AM OBTINUT PENTRU LUNILE IANUARIE-MARTIE), UN NU RASPICAT OUG 1/2011, PRIVARII NOASTRE DE DREPTUL  LA MUNCA, IN BAZA LEGII 329/2009 SI 263/2010, UN NU HOTARAT NOULUI COD AL MUNCII SI PRACTICII GUVERNULUI DE INCALCARE TENACE A CONSTITUTIEI, HOTARARILOR JUDECATORESTI SI LEGISLATIEI EUROPENE, PRIN ASUMAREA RASPUNDERII!

Avem aprobarea PMB pentru pichetare, intre orele 09.00 - 17.00, in zilele de 14 si 15 martie. Data fiind insa fuga parlamentarilor, autoproclamati in corpore ”maghiari”, in aceste zile vom picheta Camera Deputatilor (Parcul Izvor), intre orele 11.00-14.00.

In ziua de 16 martie, membrii SCMD din Bucuresti vor fi prezenti la locul de adunare din Parcul Izvor la ora 09.00 dimineata, pentru a ura un calduros bun venit ”maghiarilor” redeveniti peste noapte parlamentari romani, urmand sa asteptam venirea sindicalistilor convocati de centralele sindicale. Intre orele 12.00-19.00, vom participa la actiunile acestora din Piata Constitutiei si din jurul Parlamentului.

Rugam presedintii filialelor din Bucuresti, sa asigure mobilizarea membrilor filialelor, in numar cat mai mare si cu materialele de propaganda necesare (veste, sepci, steaguri, bannere, afise, panouri, etc).

Locul de adunare pentru toate cele trei zile ramane Parcul Izvor, cu cel putin o jumatate de ora inainte fata de ora inceperii actiunii.

Motivele pentru care ar trebui ca toti membrii SCMD din Bucuresti sa participe la aceste actiuni sunt cele prezentate in Comunicatul Presedintelui SCMD din data de 11.03.2011. Si Puterea si opozitia si cetatenii trebuie sa inteleaga ca existam, ca suntem o forta reala si ca ne vom bate pana la capat, nu numai pentru drepturile noastre ci pentru ale tuturor. Pentru ca am fost, suntem si ramanem militari, nu ”beneficiari”!

Honor et Patria! Vae victis!

SEF DEPARTAMENT ORGANIZARE,
Col. (r) Marian TUDOR