joi, 24 februarie 2011

Traseul marsului SCMD la 01.03.2011

OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare pe cale de a fi suspendata

OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare pe cale de a fi suspendata

Societatea de avocatura Piperea si Asociatii, in numele a peste 600 de reclamanti, a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de suspendare a OUG nr. 1/2011, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Motivatia este ca una dintre anexele actului normativ are acelasi continut cu o HG suspendata deja de instanta.

SCA Piperea si Asociatii este societatea de avocatura care ii reprezinta pe reclamanti.

In 15 februarie, SCA Piperea si Asociatii a depus la Curtea de Apel Bucuresti, in numele a 617 reclamanti, o actiune de suspendare a OUG nr. 1/2011, iar termenul fixat de instanta este 23 martie.

Petentii au solicitat, in principal, suspendarea de drept in tot a OUG nr. 1/2011 sau in parte, numai in privinta Anexei 3, in temeiul art. 14 alin. (5) din Legea nr. 554/2004. Conform acestui text legal, emiterea unui nou act administrativ cu acelasi continut ca cel suspendat de instanta va determina suspendarea de drept acelui de-al doilea.

In cazul de fata OUG nr. 1/2011, respectiv Anexa 3 are acelasi continut cu HG nr. 735/2010 care a fost suspendata de Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, in subsidiar, reclamantii au cerut suspendarea in tot OUG nr. 1/2011 pana la pronuntarea instantei de fond asupra actiunii in constatarea nulitatii aceleiasi OUG nr. 1/2011.

Avocatii sustin ca OUG poate fi atacata direct in contencios, atata vreme cat inca nu e aprobata de Parlament.

“In plus, mai precizeaza acestia, fiind o Hotarare de Guvern mascata, consideram ca instanta de judecata va putea sa o recalifice si sa o suspende/anuleze ca atare, intrucat sunt in continuare valabile motivele pentru care s-a suspendat si anulat defuncta Hotarare de Guvern nr. 735/2010”.

http://militar.infomondo.ro/actualitate/oug-12011-privind-recalcularea-pensiilor-militare-pe-cale-de-a-fi-suspendata.html

Comunicat Departament Organizare nr. 5 din 24.02.2010

In atentia filialelor din tara care trimit participanti la mitingul de la Bucuresti.
Numerele de inmatriculare ale masinilor care vor aduce participantii la mars si miting au fost cerute doar spre informarea conducerii SCMD. Sub nici o forma, nu se vor comunica nimanui altcuiva!
Nu este nevoie si nici legea nu prevede sa avem insotitori pe drum. Sau luat masurile necesare pentru ca autovehicolele sa fie preluate la intrarea in Bucuresti, de catre reprezentantii SCMD, Politie si Jandarmerie. (Nu este cazul ca respectivele autovehicole sa fie oprite “”intamplator”” pe drum sau chiar sa fie retrase de firma. S-au mai intamplat astfel de situatii in  “”democratia”” romaneasca!)

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Dogaru Mircea

luni, 21 februarie 2011

Comunicat Departament Organizare nr. 4 din 21.02.2011

Urmare la Comunicatul nr. 3 din 14.02.2011, privind actiunea de protest ce se va desfasura in Bucuresti, in data de 01.03.2011, va comunicam urmatoarele:

1.     Privind deplasarea la actiune:

a)     Filialele din tara, nominalizate in Comunicatul nr. 2 din 14.02.2011, isi vor organiza deplasarea spre Bucuresti pentru a fi prezente, in data de 01.03.2011, pana la orele 09.30, in urmatoarele puncte de intrare in Bucuresti:
o       De pe DN1 – Fantana Miorita;
o       De pe DN2 – Sos Colentina, Parcul Plumbuita;
o       De pe A1 – Bd. Iuliu Maniu – Metro Militari;
o       De pe A2 – Real Pallady
b)    Constituirea coloanelor auto de deplasare spre locul de debarcare (Piata Eroilor – in fata Academiei Militare) se va executa intre orele 09.00-09.30, in prezenta delegatilor SCMD si a organelor de politie si jandarmerie;
c)     Deplasarea coloanelor se va executa intre orele 09.30-10.15;
d)    Fiecare autovehicol va avea afisat pe parbriz sigla SCMD, numele filialei si mentiunea “”Miting 1 Martie 2011””;
e)     Revenim la solicitarea ca pana pe data 23.02.2011, ora 18.00, sa comunicati la Secretariatul Tehnic al SCMD, numerele de inmatriculare ale autovehicolelor si conducatorul grupului de participanti (nume, prenume, telefon mobil). Datele ne sunt necesare pentru a fi comunicate organelor de politie rutiera si delegatilor SCMD pt formarea coloanelor la intrarea in Bucuresti.
f)      Defluirea participantilor se va executa din Piata Victoriei (punctul final al actiunii) fapt pentru care, autovehicolele cu care s-a executat deplasarea vor fi parcate, cu ajutorul Politiei Rutiere, pe Soseaua Kiseleff.
g)     Pentru filialele care intra in Bucuresti pe soselele Alexandriei si Giurgiului, deplasarea se va executa pana cel tarziu la ora 10.15, direct in Piata Eroilor (in fata Academiei Militare). Dupa debarcare autovehicolele se vor deplasa pe Soseaua Kiseleff.

2.     Membrii filialelor din Bucuresti si Ilfov se vor deplasa pe locul de constituire al dispozitivului de mars (Piata Eroilor – in fata Academiei Militare), intre orele 10.00-10.30.
3.     Pentru filialele din Bucuresti se va executa recunoasterea locului de constituire a dispozitivului de mars, vineri, 25.02.2011, ora 11.00. In acest scop vor fi prezenti in fata Academiei Militare, presedintii filialelor, membrii Departamentului Organizare (Birourile Coordonare Filiale si Manifestatii Publice) si membrii de sindicat desemnati de catre fiecare filiala (15-20 persoane) pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta a marsului.
4.     Traseul marsului (care va incepe la ora 11.00) este urmatorul: Piata Eroilor – Bd. Eroilor – Str. Stirbei Voda – Calea Victoriei- str. C.A. Rosetti – Bd. Magheru – Bd. Lascar Catargiu – Piata Victoriei.
5.     Intre orele 13.30 – 16.00 se va desfasura mitingul din Piata Victoriei.
6.     Solicitam tuturor participantilor la actiune sa aiba asupra lor, functie de posibilitati, veste si sepci cu insemnele SCMD, stegulete, drapele tricolore, bannere, etc.
7.     Reamintim solicitarea de a ne comunica, cel mai tarziu pana pe 25.02.2011, persoanele care doresc sa ia cuvantul la mitingul din Piata Victoriei.
8.     Pana pe data de 24.02.2011, filialele care organizeaza pe plan local actiuni de protest vor primi textul PETITIEI ce urmeaza a fi inaintata organelor in drept.

VICEPRESEDINTE SCMD,
SEF DEPARTAMENT ORGANIZARE,
Col. (r) Tudor Marian

marți, 15 februarie 2011

Comunicat Departament Organizare, nr 3 din 14.02.2011

luni, 14 februarie 2011

Comunicat Departament Organizare, nr 3 din 14.02.2011


Conform calendarului stabilit şi aprobat de Comitetul Director al SCMD, în data de 01 martie 2011,în Bucureşti va avea loc o acţiune de protest, acţiune organizată, condusă şi desfăşurată de către membrii SCMD, iar in teritoriu adunari publice, in fata prefecturilor.
În acest sens, vă transmitem „INSTRUCŢIUNI PRELIMINARE” în vederea organizării şi desfăşurării acţiunii, după cum urmează:

1. Acţiunea se va desfăşura în data de 01 martie 2011, în Bucureşti, în intervalul de timp 10.00 – 17.00.

2. Acţiunea cuprinde două manifestări distincte, respectiv un marş de protest şi un miting de protest.
2.1. Marşul de protest se va desfăşura pe itinerarul Universitatea Naţională de Apărare (fosta Academie Militară) – Piaţa Victoriei (sediul Guvernului României). Timp preconizat pentru marş, 3 – 3,5 ore (interval de timp 11.00 -14.00/14.30.)
2.2. Concomitent cu afluirea participanţilor la locul de constituire a dispozitivului de marş (pe platoul din faţa Universităţii Naţionale de Apărare) o delegaţie a SCMD se va deplasa la Palatul Cotroceni, pentru a depune o PETIŢIE, din partea membrilor noştri de sindicat.

3. Mitingul de protest se va desfăşura în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului României. Timp preconizat pentru miting, 2,5 – 3 ore. (interval de timp 14./14.30 – 17.00).
3.1. Concomitent cu desfăşurarea mitingului, o delegaţie a SCMD se va deplasa la sediul Guvernului României, pentru a depune o PETIŢIE, din partea membrilor noştri de sindicat.

4. Alte detalii privind desfăşurarea marşului (itinerar complet de deplasare, organizarea coloanei, măsuri de ordine pe timpul deplasării etc) şi a mitingului vor fi anunţate tuturor filialelor, imediat după obţinerea aprobărilor legale de desfăşurare a acţiunii.

5. Pe timpul manifestarilor de la prefecturi va fi inaintata o petitie cu lista de revendicari a SCMD. Continutul petitiei va fi transmis in timp util.

6. Având în vedere importanţa acţiunii noastre adresăm rugămintea ca la activitatea din Bucureşti să participe un număr cât mai mare de membrii ai SCMD din ţară şi din Municipiul Bucureşti şi Ilfov.
6.1. Urmare a şedinţei Comitetului Director din luna februarie a.c. s-a decis ca la activitate să participe toate filialele care se pot încadra în termenul de afluire către Bucureşti de 4 – 4,5 ore.Transportul pentru aceste filiale va fi suportat de SCMD. În acest sens au fost stabilite filialele din următoarele judeţe: Mehedinţi, Gorj, Dolj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea, filialele din Municipiul Bucureşti şi Ilfov.
6.2. Filialele din teritoriu, altele decât cele nominalizate, şi ai căror membri doresc să participe la acţiunea din 01 martie, din Bucureşti, o pt face , dar cu suportarea cheltuielilor de transport.
7. Până la 17.02.2011, filialele sunt rugate să transmită Secretariatului Tehnic al SCMD numărul de persoane cu care intenţionează să facă deplasarea la Bucureşti, precum şi numărul de mijloace auto necesar deplasării acestora (autocare, microbuze). ATENŢIE: Pentru Filialele care nu transmit până la data stabilită datele solicitate, nu se mai poate asigura contravaloarea transportului.

8. Până la 25.02.2011, filialele sunt rugate să transmită Secretariatului Tehnic al SCMD tabelele nominale cu participanţii, împuternicitul desemnat de filială care va conduce grupul de persoane: nume, prenume, telefon mobil, e-mail.

9. De buna organizare şi desfăşurare a afluirii şi defluirii participanţilor precum şi de organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de protest răspund Departamentul Organizare al SCMD şi Birourile Operative ale filialelor participante.

10. Detalii privind sosirea mijloacelor de transport din teritoriu, în Capitală, respectiv:
 • Ora limită de sosire.
 • Punctul de intrare în Capitală şi ora de constituire a coloanelor auto pentru deplasarea spre locul de debarcare (în apropierea Universităţii Naţionale de Apărare).
 • Delegaţii desemnaţi de Departamentul Organizare pentru întâmpinarea coloanelor auto (mijloacelor de transport).
 • Punctul de îmbarcare al participanţilor din teritoriu în mijloacele de transport cu care au făcut deplasarea.
 • Mijloace de identificare pe mijloacele auto de transport, s.a.
vor fi comunicate în timp operativ.

11. Modul de virare al banilor necesari achitării transportului va fi stabilit cu fiecare filială participantă, imediat după centralizarea datelor solicitate. (20.02.2011)

12. Fiecare filială participantă este răspunzătoare de semnele distinctive pe care le vor purta participanţii (veste albastre, şepcuţe) şi îşi vor confecţiona propriile benere. În funcţie de numărul de participanţi şi posibilităţile de confecţionare în Bucureşti a altor materiale (steguleţe, postere s.a) vor fi distribuite participanţilor la locul de constituire a coloanei de marş.

13. Preşedinţii de filiale vor stabili persoanele care doresc (şi sunt hotărâţi) să ia cuvântul la mitingul din Piaţa Victoriei. Adresăm rugămintea ca , cel târziu până pe data de 25.02.2011, aceste persoane să fie comunicate Secretariatului Tehnic al SCMD.

14. Participanţilor la acţiunea din 01 martie 2011, le este interzis portul uniformei militare.

15.Alte elemente referitoare la desfăşurarea acţiunii din 01 martie 2011, precum şi măsuri organizatorice de detaliu vor fi comunicate imediat după obţinerea aprobărilor legale.


ŞEFUL DEPARTAMENTULUI ORGANIZARE AL SCMD
Col. (r) Tudor Marian

Comunicat Departament Organizare, nr 3 din 14.02.2011


            Conform calendarului stabilit şi aprobat de Comitetul Director al SCMD, în data de 01 martie 2011,în Bucureşti va avea loc o acţiune de protest, acţiune organizată, condusă şi desfăşurată de către membrii SCMD, iar in teritoriu adunari publice, in fata prefecturilor.
            În acest sens, vă transmitem „INSTRUCŢIUNI PRELIMINARE” în vederea organizării şi desfăşurării acţiunii, după cum urmează:

1. Acţiunea se va desfăşura în data de 01 martie 2011, în Bucureşti, în intervalul de timp 10.00 – 17.00.

2. Acţiunea cuprinde două manifestări distincte, respectiv un marş de protest şi un miting de protest.
2.1. Marşul de protest se va desfăşura pe itinerarul Universitatea Naţională de Apărare (fosta Academie Militară) – Piaţa Victoriei (sediul Guvernului României). Timp preconizat pentru marş, 3 – 3,5 ore (interval de timp 11.00 -14.00/14.30.)
2.2. Concomitent cu afluirea participanţilor la locul de constituire a dispozitivului de marş (pe platoul din faţa Universităţii Naţionale de Apărare) o delegaţie a SCMD se va deplasa la Palatul Cotroceni, pentru a depune o PETIŢIE, din partea membrilor noştri de sindicat.

3. Mitingul de protest  se va desfăşura în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului României. Timp preconizat pentru miting, 2,5 – 3 ore. (interval de timp 14./14.30 – 17.00).
 3.1. Concomitent cu desfăşurarea mitingului, o delegaţie a SCMD se va deplasa la sediul Guvernului României, pentru a depune o PETIŢIE, din partea membrilor noştri de sindicat.

4. Alte detalii privind desfăşurarea marşului (itinerar complet de deplasare, organizarea coloanei, măsuri de ordine pe timpul deplasării etc) şi a mitingului vor fi anunţate tuturor filialelor, imediat după obţinerea aprobărilor legale de desfăşurare a acţiunii.

5. Pe timpul manifestarilor de la prefecturi va fi inaintata o petitie cu lista de revendicari a SCMD. Continutul petitiei va fi transmis in timp util.

6. Având în vedere importanţa acţiunii noastre adresăm rugămintea ca la activitatea din Bucureşti să participe un număr cât mai mare de membrii ai SCMD din ţară şi din Municipiul Bucureşti şi Ilfov.
      6.1. Urmare a şedinţei Comitetului Director din luna februarie a.c. s-a decis ca la activitate să participe toate filialele care se pot încadra în termenul de afluire către Bucureşti de 4 – 4,5 ore. Transportul pentru aceste filiale va fi suportat de SCMD. În acest sens au fost stabilite filialele din următoarele judeţe: Mehedinţi, Gorj, Dolj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea, filialele din Municipiul Bucureşti şi Ilfov.
      6.2. Filialele din teritoriu, altele decât cele nominalizate, şi ai căror membri doresc să participe la acţiunea din 01 martie, din Bucureşti, o pt face , dar cu suportarea cheltuielilor de transport.
7. Până la 17.02.2011, filialele sunt rugate să transmită Secretariatului Tehnic al SCMD numărul de persoane cu care intenţionează să facă deplasarea la Bucureşti, precum şi numărul de mijloace auto necesar deplasării acestora (autocare, microbuze). ATENŢIE: Pentru Filialele care nu transmit până la data stabilită datele solicitate, nu se mai poate asigura contravaloarea transportului.

8. Până la 25.02.2011, filialele sunt rugate să transmită Secretariatului Tehnic al SCMD tabelele nominale cu participanţii, împuternicitul desemnat de filială care va conduce grupul de persoane: nume, prenume, telefon mobil, e-mail.

9. De buna organizare şi desfăşurare a afluirii şi defluirii participanţilor precum şi de organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de protest răspund Departamentul Organizare al SCMD şi Birourile Operative ale filialelor participante.

10. Detalii privind sosirea mijloacelor de transport din teritoriu, în Capitală, respectiv:
 • Ora limită de sosire.
 • Punctul de intrare în Capitală şi ora de constituire a coloanelor auto pentru deplasarea spre locul de debarcare (în apropierea Universităţii Naţionale de Apărare).
 • Delegaţii desemnaţi de Departamentul Organizare pentru întâmpinarea coloanelor auto (mijloacelor de transport).
 • Punctul de îmbarcare al participanţilor din teritoriu în mijloacele de transport cu care au făcut deplasarea.
 • Mijloace de identificare pe mijloacele auto de transport, s.a.
vor fi comunicate în timp operativ.

11. Modul de virare al banilor necesari achitării transportului va fi stabilit cu fiecare filială participantă, imediat după centralizarea datelor solicitate. (20.02.2011)

12. Fiecare filială participantă este răspunzătoare de semnele distinctive pe care le vor purta participanţii (veste albastre, şepcuţe) şi îşi vor confecţiona propriile benere. În funcţie de numărul de participanţi şi posibilităţile de confecţionare în Bucureşti a altor materiale (steguleţe, postere s.a) vor fi distribuite participanţilor la locul de constituire a coloanei de marş.

13. Preşedinţii de filiale vor stabili persoanele care doresc (şi sunt hotărâţi) să ia cuvântul la mitingul din Piaţa Victoriei. Adresăm rugămintea ca , cel târziu până pe data de 25.02.2011, aceste persoane să fie comunicate Secretariatului Tehnic al SCMD.

14. Participanţilor la acţiunea din 01 martie 2011, le este interzis portul uniformei militare.

15.Alte elemente referitoare la desfăşurarea acţiunii din 01 martie 2011, precum şi măsuri organizatorice de detaliu vor fi comunicate imediat după obţinerea aprobărilor legale.


ŞEFUL DEPARTAMENTULUI ORGANIZARE AL SCMD
Col. (r) Tudor Marian

vineri, 11 februarie 2011

Comunicat

In data de 10.02.2011, la sediul SCMD, a avut loc sedinta de constituire a Departamentului Organizare al sindicatului.
La aceasta activitate au participat din partea Comitetului Director dl. Col. (r) Racasan Stefan si dl. Col. (r) Tudor Marian, in calitate de vicepresedinti.
In urma sedintei s-a stabilit:
 1. Incepand cu data de 10.02.2011, Departamentul Organizare devine operational, conform Anexei nr. 1 din ROF;
 2. Pana la 15.03.2011, presedintii de filiale vor comunica la Secretariatul Tehnic al SCMD, persoanele de contact desemnate cat si inlocuitorii acestora, pe domeniile de activitate ale Departamentului Organizare;
 3. Persoanele ce vor fi comunicate vor fi contactate de catre responsabilii desemnati la nivel central, in vederea intocmirii unor baze de date complete precum si pentru solicitarea de propuneri necesare bunei desfasurari a activitatilor;
 4. Datele vor fi comunicate pe e-mailul sindicatulmilitarilor@gmail.com al Secretariatului Tehnic al SCMD – cu mentiunea "Pentru Departamentul Organizare”;
 5. Alte detalii privind functionarea Departamentului va vor fi comunicate in timp util.

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU