joi, 28 octombrie 2010

Cum putem deveni cel mai puternic sindicat din tara

Putem ajunge la acest obiectiv daca:
- lasam deoparte orgoliile si mandria personala exagerata;
- ne reactivam spiritul organizational care ne caracterizeaza ;
- la versul “unire in cuget si simtiri” adugam si in actiune ;
- stim permanent pe ce aliati ne putem baza ;
- monitorizam permanent adversarul si ii anticipam
miscarile ;
- Avem o comunicare corecta si deschisa pe orizontala si
verticala permanent in organizatia noastra;
- avem la dispozitie analizele sociologice ale structurilor din
care provenim ;
- castigam de partea noastra opinia reala a majoritatii
societatii noastre ;
- stim permanent cum sa contracaram dictonul « divide et
impera » principiu din pacate major in societate la data
actuala.
- ne implicam declarativ si faptic in obiectivul declarat al
existentei sindicatului ;
- daca vom rezista tentatiilor oferite de mai marii zilei ;
Din pacate cu mai marii zilei se poate dialoga numai de pe
pozitii de forta, de aici concluzia ca trebuie sa devenim cel
mai puternic sindicat in cel mai scurt timp. Altfel nu
putem indeplini scopul existentei noastre.
Imi exprim increderea ca putem realiza acest
deziderat!

Bacau 07.02.2010, Col. (r) PRICOPI GELU

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Comunicatul nr. 5/23.10.2010 - Catre toti participantii la mitingul organizat de catre SCMD in Capitala in ziua de 25 Octombrie 2010

Dupa indelungi negocieri (vom povesti mai tarziu intreaga istorie, incredibila intr-un stat democratic, a aprobarii unui miting obisnuit, indreptatit, organizat in virtutea drepturilor constitutionale ale cetatenilor) cu Secretarul General al PMB, membrii Comisiei Tehnice a PMB, domnul Primar General Sorin Oprescu si Comandamentul Jandarmeriei Capitalei, s-au stabilit urmatoarele:

1)      SCMD va desfasura la Cotroceni, in intervalul orar 11.00-15.00, doua actiuni:
a)      Actiunea de pichetare se va desfasura pe Bd. Geniului, incepand de la 100 m stanga de Statuia Leul, pe Bd. Geniului. Comandantul de dispozitiv, Col (r) Tudor Marian va asigura cu echipa domniei sale ordinea. La aceasta actiune vor participa toate delegatiile filialelor SCMD din provincie si cele stabilite din Bucuresti. La ora 12.00, o delegatie formata din 5 persoane, va depune la Palatul Cotroceni “Punctul nostru de vedere”. Afluirea delegatilor si invitatilor in dispozitiv se va face in intervalul 10.30 – 11.00 iar defluirea si imbarcarea in autobuze intre 14.30 – 15.00.
b)      Concomitent, o a doua delegatie formata tot din 5 persoane va depune, cu concursul jandarmilor, o coroana comemorativa la Monumentul Eroilor Geniului.

2)      SCMD, va picheta Curtea Constitutionala, la intrarea din 13 Septembrie, din dreptul Academiei Romane, intre orele 11.00- 15.00, cu Filiala Sector 4 - presedinte Col. (r) Papae Viorel si Filiala Sector 2 - presedinte Comisar sef (r) Racasan Stefan. In sprijin vor veni reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Ministerul Justitiei - presedinte Persinaru Vasile si dna Mariana Vaida. Tot aici vor veni si colegii de la Asociatia Nationala a Pilotilor Civili. La ora 12.00, o delegatie formata din 5 persoane va depune la Curtea Constitutionala “Punctul nostru de vedere”. Manifestatia va fi indreptata impotriva Curtii Constitutionale si a parlamentarilor din arcul guvernamental. La orele 14.00, o delegatie formata din 5 persoane se va deplasa de la acest pichet la Ministerul Apararii Nationale, la intrarea “A” (dinspre Hotel Mariott) unde va depune “Punctul nostru de vedere”, pentru ministrul Apararii Nationale, a carui demisie promisa o asteptam cu interes.

3)      SCMD, va picheta Ministerul de Interne, intre orele 11.00- 15.00, cu Filiala Sector 1- presedinte Col. (r) Stefan Adrian si Filiala 3 Sector 1 - presedinte Col. (r) Zamfirescu Dan. La ora 12.00, o delegatie formata din 5 persoane va depune la Ministerul de Interne  “Punctul nostru de vedere”.

Rugam participanti din provincie sa aiba in vedere urmatoarele:
  • Coloanele se vor constitui intre orele 09.00-09.30, in urmatoarele puncte, unde vor fi prezenti delegatii SCMD, care vor purta veste albastre cu inscriptia SCMD, precum si cei ai Politiei Rutiere, astfel:

1.      DN 2, Parc Plumbuita: Col (r) Mihalcea Grigore, tel 0724313348, Col (r) Terteliu Vasile, tel. 0740104892;
2.      DN 1, Fantana Miorita: Lt. Cdor (r) Bobeica Marius, tel 0722563586
3.      A1, Metro Militari: Col. (r) Stanila Ion, tel. 0742230557
4.      A2, Hypermarket REAL, Bd. Theodor Pallady, Col. (r) Marin Stelian, tel 0755094006, Col (r) Dumitrescu Dan, tel. 0744659533.

·         La 09.30, coloanele se vor pune in miscare in directia Cotroceni. Eventualele autocare intarziate se vor deplasa direct catre Cotroceni.


Ii rugam pe toti participanti, indeosebi pe invitati, sa nu raspunda provocarilor, sa pastreze cea mai stricta disciplina si coeziune de grup si sa coopereze cu fortele de ordine. Actiunile vor fi filmate si fotografiate de catre cameramanii sindicatului. Toti participantii vor avea asupra lor documentele de identitate, in caz contrar riscand sa nu fie primiti la miting.Participantii individuali sau in grup, care nu se vor supune comenzilor date de catre sefii de dispozitive nominalizati mai sus, vor fi imobilizati si predati jandarmilor de catre grupurile noastre de ordine, care vor purta banderole cu inscriptia "Organizator" si veste albastre cu inscrisul "SCMD".

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 19 octombrie 2010

Comunicatul nr. 4/19.10.2010 referitor la deplasarea filialelor teritoriale convocate la Bucuresti pe data de 25.10.2010

Ne insusim propunerea Biroului Operativ al Filialei SCMD Slatina, fapt pentru care va rugam sa nu comunicati nimanui, in afara conducerii manifestatiei de la Bucuresti, ora plecarii si datele despre mijloacele de deplasare. Veniti fara mijloace de identificare pe autovehicule, acestea urmand sa le afisati numai la ajungerea in punctele de formare a coloanelor din Bucuresti.
Altfel exista posibilitatea opririi pe traseu a autovehiculelor sub pretextul unor “defectiuni", "lipsuri", "nereguli tehnice", etc.

                                           Col. (r) dr. Dogaru Mircea
PRESEDINTELE S.C.M.D.

luni, 18 octombrie 2010

Comunicatul nr. 3/18.10.2010 al Comandamentului manifestatiei SCMD de la 25.10.2010



1.     Sosirea autocarelor in Capitala (sau a altor mijloace de transport) se va executa in data de 25.10.2010, pana la orele 09.00;
2.     Punctele de intrare in Capitala si de constituire a coloanelor auto pentru deplasarea spre locul de debarcare de la Cotroceni sunt:

·        De pe A1 – vis-à-vis de METRO Militari;
·        De pe A 2 – Hypermarket REAL, Bd. Theodor Pallady;
·        De pe DN 1- Fantana Miorita;
·        De pe DN 2 – Parcul Plumbuita (pe banda 1 de circulatie);
·        Pentru Filiala Giurgiu, locul de debarcare si parcarea mijloacelor auto vor fi comunicate in timp util.

3.     La fiecare punct de constituire a coloanelor, pentru intampinarea manifestantilor, vor fi trimisi cate doi delegati ai SCMD; numele si telefoanele lor vor fi comunicate in timp util manifestantilor;
4.     Toate autovehiculele cu manifestanti vor avea afisate pe parbriz sigla si denumirea SCMD;
5.     Vestele albastre si sepcile pentru manifestanti se vor distribui dupa debarcarea la Cotroceni;
6.     Pentru virarea banilor necesari transportului, filialele sunt rugate sa contacteze Trezorierul SCMD, conform algoritmului deja comunicat;
7.     Presedintii de filiale care doresc sa ia cuvantul in fata manifestantilor, la Cotroceni, sunt rugati sa anunte pana miercuri, 20.10.2010, la Secretariatul Tehnic al SCMD, aceasta intentie;
8.     In perioada 19.10 – 26.10.2010 se suspenda posibilitatea postarii de comentarii pe blogurile SCMD.

SEFUL DEPARTAMENTULUI ORGANIZARE
PRESEDINTELE FILIALEI SECTORULUI 6 BUCURESTI
Col. (r)
TUDOR MARIAN

duminică, 10 octombrie 2010

În ziua de 25 Octombrie 2010, SCMD – FILIALA 1 BRAŞOV, participă alături de celelate organizaţii sindicale, la Protestul organizat în Bucureşti

CĂTRE MEMBRII SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ÎN REZERVĂ ŞI RETRAGERE FILIALA 1 BRAŞOV
Stimaţi camarazi!
Umanitatea a creat, de-a lungul timpului, o serie de valori care rămân sacre şi venerabile: raţiunea, onoarea, prietenia, căsătoria, respectul faţă de bătrâni, grija faţă de educaţie, sănătate etc. Atunci când aceste valori nu sunt apărate, societatea degenerează într-un sistem caracterizat de fraudă şi corupţie. Este în firea noastră ca, pe măsură ce îmbătrânim, să ne confruntăm tot mai des cu sentimente de natură negativă, generate de o posibilă existenţă în care vom rămâne fără putere, singuri, dezorientaţi, descurajaţi. O asemenea realitate nedorită poate conduce la pierderea respectului de sine, iar în momentul când nu ne mai preţuim pe noi înşine, ne simţim învinşi, ne pierdem speranţa. Din aceste motive oamenii au instituit reguli, proceduri şi sisteme pentru apărarea demnităţii lor şi asigurarea unui trai decent la bătrâneţe.
În România există aproximativ 5 milioane de pensionari care, în marea lor majoritate, trăiesc sub limita decenţei cu pensiile asigurate prin acest complicat mecanism. La ce sunt bune atâtea legi, ordonanţe şi vorbe meşteşugite ale guvernanţilor dacă realitatea este alta? Dacă factura de întreţinere este uneori mai mare decât pensia? Pensionarii reprezintă categoria socială care resimte cel mai acut incoerenţa şi, mai ales, incompetenţa unei guvernări, deoarece posedă o statornică demnitate umană şi experienţă (nu pot fi atât de uşor păcăliţi). În jocul de imagine cade bine să lansezi zilnic câte un program social sau să publici date care arată ce mult a crescut traiul pensionarilor (sunt lansate pe piaţă noi promisiuni de „corelare, recorelare şi de creştere”). Numai în anul 2008, valoarea reală a pensiilor militare a scăzut cu 100 – 300 lei. Se vorbeşte însă foarte puţin de faptul că în România aproximativ două milioane de pensionari trăiesc dintr-o pensie medie care oscilează în jurul a 350 de lei. Din aceste venituri ar trebui să fie acoperite două lucruri: medicamentele şi hrana. Şi cum pensionarii sunt primii abonaţi la bolile cardio-vasculare (boli care solicită lunar medicamente a căror valoare este cuprinsă între 150 - 250 lei) aceştia trebuie să aleagă între a se trata sau a se hrăni. Mai adaug la aceste dezastre şi măsurile de plafonare a fondurilor pentru reţetele compensate şi gratuite, modificarea titlurilor din listele cu medicamente gratuite şi compensate, lipsa unor medicamente de bază din farmacii etc. Toate acestea au menirea de a „plafona” dreptul de a trăi. Cu aceste vorbe goale din campania electorală, cetăţenii de vârsta a treia ai României se duc şi se întorc zilnic de la piaţă sau de la magazine, cu sacoşele goale. Securitatea alimentară, în asemenea condiţii, le este grav pusă în pericol. În timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă unele consumuri medii la alimentele de bază, în România se consumă raţia de alimente (carne, lapte, cartofi etc.) ca în timp de război. Iată cum pensionarii au ajuns să fie umiliţi până la punctul de a se simţi o povară pentru stat. În opinia mea, nu există umilinţă mai mare decât să-ţi petreci ziua căutând cele mai ieftine soluţii de supravieţuire, numărând mărunţişul din buzunare. În timp ce la noi pensionarii sunt o povară, în Japonia aceştia reprezintă o forţă economică. Populaţia de peste 60 de ani a Japoniei este posesoarea unei averi de peste 6300 de miliarde de dolari, bani lichizi şi conturi în bănci, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din economiile întregii populaţii. Însă, în Japonia, bugetul naţional nu este folosit ca instrument politic pentru rezolvarea unor probleme sociale la sfârşit de mandat, şi este respinsă ideea de a transforma acest popor harnic şi demn într-un popor de asistaţi. Acolo, măsurile de sorginte populistă şi incompetenţele publice sunt drastic sancţionate de popor.
Guvernul instalat la putere în decembrie 2009, a căzut aproape instantaneu, sub capcana propriilor politici bugetare deficitare. În loc să ia măsurile corespunzătoare, în baza unei autorităţi funcţionale, guvernul a identificat factorii de risc ai prăbuşirii bugetului social de pensii în luxul financiar al unor categorii de pensionari PRINTRE CARE ŞI MILITARII DE TOATE CATEGORIILE. Această preocupare a devenit o problemă naţională, iar politicile sociale de răspuns la criză, au fost în final, încorporate în renumitul Pachet de Legi reformatoare care vizează: vârsta de pensionare, cumulul pensie – salariu la stat, desfiinţarea pensiilor de lux şi limitarea pensionărilor anticipate. Proiectul de lege a pensiilor i-a convins, pe tot mai mulţi români că de la muncă vor merge direct spre cimitir. Nu se cunoştea, la nivelul guvernului (alcătuit din acelaşi grup de interese cu care PD-L a defilat câteva cicluri electorale), că prin politicile sociale lumea civilizată are drept scop „orice bătrân nu mai este sinonim cu a fi sărac, a depinde de ajutorul copiilor,sau a rămâne pe drumuri”. Guvernele invocă, de fiecare dată, modelul altora numai când este vorba de obligaţii şi îndatoriri care-l vizează pe cetăţean. Nu aplică experienţa socială a statelor democratice care reglează politicile sociale, inclusiv vârsta de pensionare, în funcţie de anumiţi indicatori: creşterea sau descreşterea pieţei forţei de muncă, rata naşterilor, structura pe vârste a populaţiei, procesul de îmbătrânire, speranţa medie de viaţă, etc.
La noi crizele politice se declanşează cu scopul de a se consolida puterea politică aflată la guvernare sub presiunea grupurilor de interese, în occident majoritatea crizelor politice s-au produs ca urmare a demisiei guvernelor pentru lipsă de performanţă. Diferenţa dintre un politician român şi unul occidental rezultă din nivelul diferit de educaţie cetăţenească. Este greu de întrezărit vreun neputincios în gospodărirea treburilor ţării care să plece prin demisie dintr-o funcţie, pe care a obţinut-o pe baza unui algoritm politic.
În practica dâmboviţeană curentă, se au în vedere numai acele politici sociale care vizează limitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Lipsesc din statistici raporturile dintre valorile pensiilor minime şi medii autohtone, comparativ cu cele existente în statele europene. Numai astfel pensia minimă va putea fi utilizată drept subiect în disputele politice, majoritatea politicienilor trâmbiţând în campaniile electorale mărirea pensiilor dacă vor fi aleşi. România bine gestionată poate hrăni 80 de milioane de locuitori. Lăsaţi oamenii să muncească şi să trăiască demn în ţara lor, unii sunt mai utili decât prestaţia voastră mizerabilă şi mediocră!
În ziua de 25 Octombrie 2010, SCMD – FILIALA 1 BRAŞOV, participă alături de celelate organizaţii sindicale, la Protestul organizat în Bucureşti. Filiala noastră participă cu 60 de membri. Deplasarea se face cu un autocar pe DN1, cu plecare dimineaţa şi sosire în aceeaşi zi la Braşov. În afara celor înscrişi la adunarea din data de 04.10.2010, dacă mai sunt doritori de participare la această activitate de protest, vă adresaţi Secretariatului SCMD la telefon 0742071330, până la data de 15.10.2010. Detaliile privind ora şi locul de plecare se vor transmite ulterior.
Honor et Patria! Vae victis!
Preşedintele SCMD Braşov
General maior (rz.) Prof.univ.dr.
Petrişor Mandu

vineri, 8 octombrie 2010

Completare la Comunicatul nr. 2/06.10.2010


Se modifica punctele 8,9 si 10 din COMUNICATUL NR.2 astfel:
8. La mitingul din Bucuresti , pentru Filialele nominalizate in Comunicatul SCMD din 05.10.2010 (urmare a sedintei Biroului Operativ al SCMD din 04.10.2010) transportul va fi decontat de catre SCMD.
9. Filialele din tara (altele decat cele stabilite la sedinta Biroului Operativ al SCMD din 04.10.2010) ai caror membri solicita sa participe la actiunea din Capitala, organizeaza aceasta activitate prin forte proprii.Pana la 10.10.2010, toate filialele vor transmite la Secretariatul Tehnic al SCMD, tabele nominale cu participantii la mitingul din Bucuresti precum si imputernicitul desemnat de presedintele filialei care va conduce grupul de participanti : nume, prenume, telefon, adresa e-mail.
10. Participantilor la actiunile de protest din tara si din Bucuresti, le este interzis portul uniformei militare.Ca semn distinctiv se vor purta veste si sepci albastre cu insemnele SCMD, conform modelului déjà consacrat precum si legitimatiile de membru SCMD la vedere.
SEFUL DEPARTAMENTULUI ORGANIZARE
PRESEDINTELE FILIALEI SECTORULUI 6 BUCURESTI
Col. (r)
TUDOR MARIAN

joi, 7 octombrie 2010

Comunicatul nr. 2/06.10.2010 al Comandamentului manifestatiei din 25.10.2010

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
E-mail secretariatscmd@yahoo.com Site http://sindicatulcmd.blogspot.com          Telefon fix : 0216683467, Mobil : 0725562223,  Fax :  0318177371
Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263
Nr. 40/06.10.2010
                                                                                                      
COMUNICAT AL COMANDAMENTUL MANIFESTATIEI DIN 25.10.2010
NR. 2/06.10.2010



Catre,
         TOATE FILIALELE SCMD                   


Va transmitem « INSTRUCTIUNI PRELIMINARE »  pentru organizarea si desfasurarea  mitingului din data de 25.10.2010 si a actiunilor de pichetare a prefecturilor/primariilor, care se vor desfasura in Bucuresti, si in localitatile de resedinta ale filialelor.

  1. De buna organizare si desfasurare a actiunilor de protest vor raspunde Birourile Operative ale Filialelor ;
  2. Inaintarea solicitarilor de aprobare a desfasurarii pichetarilor prefecturilor/primariilor, catre primarul localitatii de resedinta (Anexa I din Legea 60/1991 – se transmite in atas), cu cel putin 3 zile inainte de desfasurarea manifestarilor. Imediat dupa obtinerea aprobarilor legale va rugam sa comunicati la Secretariatul Tehnic al SCMD numarul de inregistrare al aprobarii primite ;
  3. Se va asigura participarea la pichetarea prefecturilor/primariilor a cel putin 50 de persoane ;
  4. Pe durata actiunii de pichetare se vor folosi pancarte, bannere, fluturasi si alte materiale confectionate pe plan local, cu denumirea SCMD precum si cu revendicarile si nemultumirile noastre.
NU SE VOR FOLOSI SLOGANE POLITICE SAU ELECTORALE
  1. ATITUDINEA COMPORTAMENTALA A TUTUROR PARTICIPANTILOR LA MITING SA NU FIE JIGNITOARE, SA NU ADUCA ATINGERE DEMNITATII PERSOANEI SI A INSEMNELOR NATIONALE
  2. Actiunea de pichetare a prefecturilor/primariilor din 25.10.2010 se va desfasura intre orele 11.00 – max. 17.00 ;
  3. Pe timpul pichetarii va fi inaintata prefectului/primarului o petitie care va cuprinde lista de revendicari a SCMD (textul va fi transmis in timp util tuturor filialelor).
  4. La mitingul din Bucuresti fiecare sef de filiala, nominalizata in Comunicatul SCMD din 05.10.2010 (urmare a sedintei Biroului Operativ al SCMD din 04.10.2010) va asigura participarea a cel putin 50 de persoane. Celelalte filiale din tara ar fi de preferat sa participe cu un numar cat mai mare de membri, functie de posibilitatile de transport ;
  5. Avand in vedere ca SCMD nu dispune de fondurile necesare, asigurarea transportului din garnizoanele de resedinta catre Bucuresti si retur, costurile de transport vor fi suportate de participanti. In acest sens punctul 6 din comunicatul din data de 05.10.2010, se anuleaza. Pana la 10.10.2010, toate filialele vor transmite la Secretariatul Tehnic al SCMD, tabele nominale cu participantii la mitingul din Bucuresti precum si imputernicitul desemnat de presedintele filialei care va conduce grupul de participanti : nume, prenume, telefon, adresa e-mail.
  6. Participantilor la actiunile de protest din tara si din Bucuresti, le este interzis portul uniformei militare. Ca semn distinctiv se vor purta veste si sepci albastre cu insemnele SCMD, conform modelului déjà consacrat.
  7. Alte detalii referitoare la afluirea si defluirea participantilor la actiunea din Bucuresti, planul de actiune ce va fi aplicat cu aceasta ocazie, precum si alte masuri organizatorice, va vor fi comunicate imediat dupa obtinerea aprobarilor legale.

SEFUL DEPARTAMENTULUI ORGANIZARE AL SCMD,
Col. (r) TUDOR MARIAN

miercuri, 6 octombrie 2010

Catre filialele SCMD

Informare privind sedinta Biroului Operativ al SCMD cu presedintii si secretarii filialelor SCMD din Capitala
-          04.10.2010 –
  1. Toate manifestatiile federatiilor si confederatiilor sindicale, programate pe 07 si 09.10.2010, au fost amanate pentru ziua de 25.10.2010;
  2. SCMD si-a desemnat conducatorul unic al manifestatiilor din 25.10.2010: Col. (r) Tudor Marianpresedintele Filialei Sector 6 Bucuresti, fost comandant al R. 30 Gd.;
  3. Au fost stabilite filialele SCMD care vor participa la actiunile din Bucuresti: Ramnicu Sarat, Buzau, Constanta, Tulcea, Mangalia, Calarasi, Braila, Craiova, Pitesti, Slatina, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Galati, Slobozia, Oltenita, Campulung Muscel, Giurgiu, Caracal, Campina, Urziceni, Targoviste, Fetesti si filialele din Municipiul Bucuresti;
  4. Celelalte filiale ale SCMD vor manifesta pe plan local. Precizam insa ca orice filiala are dreptul de a delega reprezentanti pentru a veni la Bucuresti;
  5. Pana la 10.10.2010, toate filialele trebuie sa trimita tabelele cu participantii la mitingul de la Bucuresti la Secretariatul Tehnic al SCMD;
  6. Din ratiuni legate de costurile de deplasare, se limiteaza participarea filialelor din provincie la maxim doua autocare (100 de participanti/filiala);
  7. Fiecare manifestant va avea ca semn distinctiv vesta albastra cu insemnele SCMD, conform modelului deja consacrat. Fiecare filiala isi va confectiona propriile bannere si alte materiale publicitare pe plan local. Vestele se pot comanda pe plan local sau centralizat, prin secretariatul Tehnic al SCMD, prin comunicarea necesarului pana la 07.10.2010.
  8. SCMD va organiza o conferinta de presa, vineri, 22.10.2010. orele 10.30;
  9. Alte precizari veti primi prin telefon sau curier.